söndag 30 november 2008

advent


Idag e det 1a advent!!! Shit snart e det jul!! Längtar!

Jag bestämde mig för att jag skulle baka pepparkakor idag! Jag hade köpt hem pepparkaksdeg, så det va bara att kavla och trycka ut o in i ugnen! Amanda tyckte dte va superkul!! Speciellt kul va det o kavla ut degen! hehe :) Jag fick knappt låna kaveln.. Efter baket så åkte vii till Höganäs! Amanda stannade hos mormor. O Jag o Emelie gick till Madde o hälsade på! Det va så längesen jag träffade henne! Alltid kul o träffas o prata lite skit! hehe :) Sen gick mamma o jag en runda på julmakrnaden. DEt e juh inte allt för mycke o se.. men det e alltid kul o träffa lite folk, men jag träffade inte allt för många som jag känner.. men men.. det va kul iallfall! hehe :)

Sen köpte vi pizza o åt hemma hos mormor innan vi åkte hem igen.. O nu ligger båda flickorna o sover.. o jag har lagt in bilder på bilddagboken o ser på parlamentet! hehe :)

Snart e det Wallander!!! Har sett alla filmerna 100 gånger men det e ändå ett måste!

Ja nu ska jag slänga mig o soffan o glo på TVn.. ha det bra!!!!

lördag 29 november 2008

Lördag!

Ja då va det helg igen! O imorron e det 1 advent!

Igår va jag på träningsakademin o hälsade på. Ska börja jobba där nästa lördag o passa barn! Som lön får man ett träningskort! Ja tack!!!!! Gratis träning är aldrig fel! O jag får gå på vilken träning jag vill! Både styrketräning o på passen!!! Ska ringa ner där på måndag så man får en genomgång av instrukötören på gymmet så man kan gå där! Sen ska jag o Mona gå 3 gånger i veckan! Så får jag se om jag tar nåt pass oxå! Det e rätt kul med stepup. O spinning!! hehe :) dom har Kick'nBox oxå! Det e riktigt kul! Men man ska ha nån med sig.. inte så kul o stå o slå mot nån man inte känner! hehe :) Får se om jag kan få Micke att följa med nångång! hehe :) Satte upp alla ljusstakarna igår! Blev jättemysigt!

Idag ska vi nog inte göra så mycke.. eventuellt ska vi till väla.. men får se om Micke orkar efter jobb.. han e inte så jättekry.. börjar oxå bli förkyld.. Aja. det gör inget om han inte orkar.. det brukar va så jäkla mycke folk där på helgerna.. bättre o köra in en dag i veckan istället...
Imorron blir det en runda till Höganäs på julskyltningen.. dom har julskyltning här i Äholm oxå, men jag går hellre i Höganäs där jag känner lite folk...

Näe nu börjar Emelie tröttna på o ligga på golvet.. höres!

fredag 28 november 2008

Ullared!






Igår åkte vi till ULLARED! Bussen gick vid 8 o vi va uppe vid 10.. När vi kom fram va det ganska lite folk.. men innan vi hann till entrén så va det redan kö.. suck.. aja vi stod inte mer än 15 minuter..men ändå.. Det va väldigt trångt, men vi lyckades få ihop våra julklappar!! Så härligt! Så nu e alla julklapparna inhandlade!!! Bussen gick hemåt vid 16 tiden igen. Men vi va juh klara långt innan dess.. hehe :) Vi satt o fika o pratade lite skit.. o gick lite i affärerna runt omkring! Så tiden gick rätt snabbt!

När vi kom hem så kunde jag inte låta bli att slå in alla julklapparna! Så skönt att ha det gjort! hehe :) Det stora vita paketet e juh inte inslaget ännu.. men pappret tog slut.. Det e Emelie's julklapp! En gåstol! hehe :)

Idag ska jag bara fixa till här hemma! Här ser ut som jag vet inte vad... ska få upp ljusstakarna! Ja just det sen ska jag upp på träningsakademin o prata med en kvinna där. Jag ska nämligen börja passa barn där några timmar på helgerna!

Kan ni fatta att det är advent på söndag??!!? Snart jul!!! *pirr i magen* Jag fattar inte vad som tagit åt mig.. jag har aldrigt varit så speciellt intresserad av julen innan.. jo när jag va liten.. men nu tycker jag det e jättemysigt!!!

Näe nu blir det till o göra ve här lite! ha det bra gott folk!



tisdag 25 november 2008

Hög feber


Stackars Amanda hade hög feber hela dan igår... Tempen pendlade mellan 39.1 och 40.2.
Hon bara satt o hängde i soffan hela dan.. vi köpte en Nicke nyfiken film till henne.. jag tror vi har sett den typ 100 gånger nu! hehe :) Aja.. hon blir glad...

Idag e hon iallfall mycke piggare! Imorse när vi tog tempen visade den 35.8.. jaha.. snacka om o va låg nu.. jaja.. Får hoppas hon inte får mer feber nu.. så vi kan åka till Ullared på torsdag...


På bilder har Amanda 40.2 i temp o orkar inte hålla flaskan själv när hon skulle ha kvälls vällingen! Men hon fick i sig vällingen..och sen sov hon gott hela natten.

måndag 24 november 2008

snö o sjukligt..


Ja Amanda e fortfarande sjuk.. imorse hade hon 38.4 i temp.. men hon har fått sova hela natten iallafall.. Emelie däremot har vatt vaken 6 gånger i natt.. hon e så täppt i näsan.. måste gå o köpa näsdroppar till henne.. jag trode jag hade det hemma, men näe... Jag vill verkligen inte dra ut Amanda i detta vädret, men vad ska jag göra... måste ha näsdroppar till Emelie.. Gå inom affären o köpa glass till Amanda.. hon har no lite ont i halsen oxå.. för hon vill inte äta nåt.. glass brukar juh va bra då...


Amanda ligger bara i soffan o ser på Askungen.. den e på för 3e gången nu.. hon brukar inte tycka om att se på TV,men idag va det visst mysigt.. Aja.. näe om man ska ta tjuren vid hornen o gå ut nu då.. så e det gjort... Ha det bra alla!

söndag 23 november 2008

sjukling

Amanda har varit lite hängig o gnällig mer eller mindre hela dan.. men jag har mest tänkt att hon vatt trött eftersom Sebbe o Tilda vatt här... hon busar juh från morron till kväll då.. Hon ville inte äta vid middan.. men det e heller inget ovanligt.. hon har juh sina dagar när hon inte äter..
Men så nu på kvällen så tyckte jag hon va extra hängig, sa inte mycke o la mest i soffan eller på mig.. o hon kändes varm så jag tog tempen.. ja då hade hon juh 39.6 i temp.. stackars lilla tös.. Det va juh bara o slänga i henne en alvedon.. o så har hon tjatat efter sin napp hela dan men vi har sagt nej.. men jag gick faktiskt o hämtade den till henne.. E man sjuk så får man ha sin napp oxå!! tjugo över sju så ville hon ha välling.. så det fick hon o sen somnade hon hos mig i famnen.. det blev ingen tandborstning idag.. jag hade verkligen inte hjärta att väcka henne för det.. Jag hoppas hon får sova hela natten nu... det bästa e juh om hon får sova.. Stackare.. Usch känner mig så taskig skulle ha kollat hennes temp innan så hon hade fått alvedon innan.. Aja inte mycke o göra.. hoppas som sagt hon får sova..

Underbart väder!!!

Ja idag är det verkligen underbart väder!! DEt e riktigt kallt! Men solen skiner o klarblå himel! När Amanda vaknar efter middagsluren så ska vi minsann ta oss ut en runda!!

Micke har precis kört till Höganäs för o lämna Sebbe o Tilda.. eller ja, Sebbe ska först på kalas hos nån kompis. Så Micke o Tilda får åka hem till min mamma så länge.. Sen får hanlämna dom lite tidigra än vad vi brukar! hehe :) Så snällt så...

Jaha.. på torsdag e det dax att åka till Ullared!!! Ska försöka köpa alla julklappar där uppe så allt e klart.. det e så jobbigt att ha det över sig sen.. Sebbe har skrivit en önskelista som han vill ha, så det ska nog ordna sig.. Tilda ska jag nog försöka komma på nått till.. o Amanda behöver kläder.. tråkiga julklappar, men hon behöver verkligen inga leksaker... hon ska ha nån sak såklart men inte mer än de... sen fyller hon juh snart år oxå.. det e dum tid.. Emelie har bättre födelsedag då.. aja. det e inte mycke o göra åt nu.. hehe :)

Nu ska jag ta o göra nån nytta.. ha det bra!

lördag 22 november 2008

helt yr..

Jag va juh helt ute o cyklade när jag sa att det va imorron som det va julmarknad i hembygdsparken.. det va juh idag! Tur att jag va en runda i stan o fick syn på en affisch o såg det! Tog med mig alla barnen o gick dit iallfall... Micke hade så mycke o göra så han kunde inte följa med.. det va inte så mycke o hurra för tyckte jag... typ 3 stånd med saker.. jaja.. nu har vi vatt där iallfall..
Barnen fick leka av sig lite på lekplatsen! Emelie fick prova o gunga lite! hehe :) Hon tittade mest på Amanda.. Men Amanda va på så dåligt humör att det blev bara en liten stund sen gick vi hem...

Länkar!

http://rumpnissar.blogspot.com/

Lägger in länk till Lindas blogg där hon säljer kläder o väskor o annat kuligt som hon syr själv!! Jättefina saker!! Ta en titt!! Just nu har man chans att vinna en av hennes bodysar!

Snö!!


Jodå, igår när vi vaknade så fanns det minsann snö på backen!! Så snopen jag blev! Jag trode först bara det va lite frost.. det va juh ganska mörkt när jag gick upp så jag tittade inte så noga.. men när det började ljusna så insåg jag att det va juh faktiskt snö! Amanda stod vid fönstret o sa Oj! haha :) Det va juh så längesen hon såg snö.. tror inte att hon kommer ihåg det..

Sen snöade det mer eller mindre hela dan igår.. o det ligger faktiskt en del snö här nu oxå! O De e kallt så chansen finns juh att det ligger kvar! Det hade vatt mysigt om det ligger imorron, för då e det julmarknad i hembygdsparken! Om det inte e regningt så tänkte jag ta mig dit! Sebbe ska på kalas så Micke tar Sebbe o Tilda o kör till Höganäs, så jag får gå själv dit! Men det e OK! Jag tror juh inte Amanda bryr sig så mycke, men det e alltid kul o träffa folk!!!


Dagen idag blir nog ganska lugn.. Både Amanda o Emelie e lite förkylda.. mest täppta i näsan så det e inte så farlig... Tar väl på dom overallerna sen o går ut en sväng i snön! hehe :)

Micke ska byta däck på bilen idag! Det kan behövas i detta vädret! haha :)


Näe nu ska jag ta o byta lite blöjor här.. det finns en del o byta här! haha:)

fredag 21 november 2008

Tar här istället...

min förra blogg började dumma sig så jag går hit istället.. roligare här där man kan lägga upp filmer o så oxå!! Hinner inte skriva så mycke nu.. men n u vet ni att jag e här istället!
Ha det bra! /Cattis