onsdag 31 december 2008



GOTT NYTT ÅR


önskar familjen


Enblom


tisdag 30 december 2008

Tisdag

Imorron e det nyårsafton!! Kan ni fatta?? 2008 e redan slut!! Var tog detta året vägen?? Det har verkligen hänt så mycke! Vår lilla Amanda fyllde 1 år!! Herregud! 1år! Nu fyller hon snart 2!!! Jag o Micke har gift oss!! O vi har fått ännu en underbar liten tös tillsammans! Ja som sagt det har hänt mycke stort detta året!!

Idag har jag o Emelie mest tatt det väldigt lugnt! Slappat o myst! O städat upp lite! här så för jävligt ut! hehe :) MEn nu e det fint!! Oh ja, Min lilla underbara Amanda ringde till mig innan från mormor! När jag svarade hör jag bara henne säga "min mamma" hehe :) så mysigt att prata med henne! Hon berättade att Chrispy(mammas hund) nannade, o mormor gungade! haha :) Hon hade d så bra så! hehe :) Imorron ska vi hämta hem henne! Här e så tomt!! Hon springer juh alltid runt benen på en annars o ska leka o läsa bok o allt på en gång! hihi :)

Oj nu somnade visst Emelie på golvet.. jaja.. e man trött så e man! hehe :)
Ja, men då ska jag oxå passa på o slappa lite! Ikväll ska vi se på bingolotto! Sebbe vann juh 100 kr på uppesittarkvällen innan jul! Så nu ska vi försöka slå honom! hehe :)
Ha dte bra gott folk!

måndag 29 december 2008

Helgen




har varit ganska lugn..


I fredags lämnade Micke dom stora barnen.. sen slappade vi bara..


I lördags jobbade Micke ett tag på dan.. när han kom hem så åkte vi till Ikea! Vi lämnade först Amanda o Emelie hos mormor, tänkte att det skulle va ganska mycke folk! O vi hade sååååå rätt! hehe :) Så det va ganska skönt att ha barnvakt. Det va trångt nog att köra med en vanlig kundvagn.. köra med en stor vagn kändes som en omöjlighet! Vi köpte trådbackar, en hylla till Amandas rum, lite till köket.. en ram till en av förstoringarna på barnen. Det va lite smått o gott bara.. Vi fick juh en massa presentkort på Ikea både i födelsedagspresenter o julklappar! Det e helt perfekt!!! Men vi har mycke kvar på dom så vi ska dit nån runda till sen nån dag.. Sen svängde vi in en snabbis på väla oxå! köpte ett par hängslebyxor till Amanda för julklappspengarna från farmor, o ett pussel för pengarna från farfar. Resten av pengarna får sättas in på sparkontot.. för jag vet verkligen inte vad vi ska köpa... Emelie har kläder så det står upp över öronen, o saker behöver hon inte.. o d e samma med Amanda.. ja Amanda behöver visserligen mer kläder, men jag hittade inget.. hon får säkert en del när hon fyller år oxå...


Ja sen körde vi till Höganäs o åt där.. köpte kebabtallrik till oss alla! Gott gott! Vi blev kvar hos mamma ett tag.. när vi jom hem slängde vi barnen i säng o slängde oss i soffan o såg på körslaget!


Söndagen sov vi läääääääänge! Amanda vaknade först vid 7tiden.. suck tänkte jag.. men efter att ha gett henne nappen så somnade hon om igen..o jag med.. o vid 8 vakande Emelie.. men jag tog upp henne till vår säng så somnade hon om där.. sen vaknade jag o Emelie halv tio o Micke o Amanda halv elva!!! herregud! Så länge har jag nog aldrig sovit! O inte barnen heller!!! hehe :) Men det va skönt! Sen tog vi en välbehövlig prommenad, o stannade vid lekplatsen så Amanda fick leka lite! :)


Idag ska Amanda sova hos mormor.. vi hade sagt innan att hon skulle sova där nån natt när hon va ledig från dagis.. o idag kom vi på att det fanns inte många nätter kvar som vi kunde på.. Så idag fick det bli.. hon stannar där till onsdag..


Näe, nu blir det att glo på tv ett tag till, o sen blir d en tidig kväll i sängen tror jag! hehe :)


Ha det :)

lördag 27 december 2008

Trotts..

Japp.. jag har en liten trottsig Amanda! Ingenting e bra! Även saker som hon vill göra e inte bra! haha :) Nu provar hon alla gränser som finns! Aja.. alla barn hamnar juh förr eller senare i trotts.. o Amanda har juh faktiskt varit jättesnäll alltid! Ja hon e juh inte elak nu heller men ja.. ni förstår.. hehe :)
Idag ska vi åka till Ikea! Japp.. en lördag.. precis efter jul.. där lär va folk.. Men vi ska lämna Amanda o Emelie hos mormor... tycker inte dom behöver följa med o gå o trängas där inne.. o dessutom va det väldigt längesen jag o Micke gjorde nått själva! Även om de bara o gå å Ikea o väla... det kan behövas! hehe :)
Ska se om jag hittar nått till barnen för pengarna som dom fick av farmor o farfar o julkapp.. Emelie behöver inte så mycke så där åker dom nog in på sparkontot.. men till Amanda tänkte jag försöka hitta ett par hängslebyxor.. hon e så söt i sånna! O ett pussel! Hon e helt galen i pussel!!! Hon fick ett julklapp.. med 4 bitar.. inget roligt alls.. kan säga det för dte e jag som köpt det till henne! haha :) Se om man hittar nått lite roligare till henne!
Näe annars e det ganska lugnt här.. vi väntar bara på att micke ska komma hem så vi kan åka ..

torsdag 25 december 2008

Julen över..


för denna gången.. men den kommer väl tillbaka nästa år! hehe :)


Vi hade en väldigt lugn julafton! Eller lugn o lugn, men vi va hemma iallafall! Lagom till Kalle Anka så va vi färdig duschade/badade, o hade städat undan så här va fint o mysigt!! Vi satt hela familjen o kollade på Kalle! Som jag för övrigt måste säga e skittråkigt att titta på, MEN jag skulle juh inte kunna fira en jul utan att se den!

Vid fem tiden kom min mamma och Peter hit! Peter gjorde några småstopp på vägen.. hmm.. vet inte vad han skulle, men han sa att han träffat tomten varje gång! hehe :)

När dom kommit va det dax att sätta os still bords! Vi åt så vi va så mätta!!! Amanda som inte hade sovit en blund på hela dagen va en riktig suris, hon åkte upp på sitt rum ett tag. O då somnade hon.. stackaren.. det va juh inte riktigt meningen. men men.. O Tilda lyckades kissa ner sig vid matbordet.. suck.. ja.. men efter att ha överlevt maten så fick vi väcka Amanda igen.. o sen gick mamma o Peter ut med Chrispy, men bara mamma kom in.. Peter hade träffat nån.. suck.. Men helt plötsligt kackade det på dörren! Vem stod där?? TOMTEN! Amanda va lite skeptisk.. Hon gick inte fram o hämtade sin paket men han fick gärna vara här för det va juh kul o få paket! :) Sebbe o Tilda gick glatt fram o tog sina paket! Emelie struntade mest i vilket! haha :) Barnen fick många fina paket!! Jag fick en sele att ha barnen i när man bär dom.. så dom sitter på höften men i en liten påse. Så har jag selen runt min axel.. aja.. ska ta ett kort på det sen.. så behöver man bara hålla om ryggen på barnet.. gör det lite lättare att bära iallfall! Böev superglad för det ville jag verkligen ha!

Idag e det mest en slöedag! Barnen leker med sina klappar! Emelie ligger på golvet o vänder runt runt.. från rygg till mage o fram o tillbaka! hehe :) Kan inte fatta att hon snart e 6 månader!!!!!! Shit! O Min lilla Amanda fyller 2 om 1 månad!!! Ja just det hon blir juh 23 månader idag! hehe :)

Näe nu ska jag ta o slöa lite.. ha det bra gott folk!

God fortsättning!!

onsdag 24 december 2008

GOD JUL

önskar familjen Enblom!

tisdag 23 december 2008

Lillejulafton!!



Tänk imorron e det julafton!!! O jag e megaförkyld!! Så fort jag blirförkyld så sätter det sig i mina ögon så dom rinner o blir svullna hela tiden.. riktigt jobbigt.. Jag försöker att kurera mig med panodil o nässpray hela tiden.. gick o köpte enchinogard (heter det så?) Det verkar faktiskt hjälpa lite iallfall! Känner mig lite piggare!


Idag har vi bakat pepparkakor!! Alla barnen har hjälpts åt! Alla fick varsett pepparkakshjärta med sitt namn på. O så satte vi ett hjärta till tomten i fönstret så han förstår att han ska komma hit! hehe :) Får väl se om det dyker upp nån tomte imorron! :)


Jag har gjort en Janssons frestelse till imorron osså! Jag äter inte dte, men det finns det juh andra som gör! Första gången jag gör det så vi får väl se imorron om dom tycker om den! hehe :) Ikväll ska vi äta tacos när Micke kommer hem. O sen blir det bingolottos uppesittarkväll!! hehe :) Det e tradition! hehe :)


Emelie sov riktigt dåligt inatt.. men hon börjar väl oxå bli förkyld.. Jag hoppas verkligen hon sover lite bättre inatt.. för d känns som om jag behöver sova...


Näe nu ska jag vila en stund innan d e dax att göra mat.. ha det gptt folk!


O God jul på er!!!!!

söndag 21 december 2008

Party Party!


Jo, igår hade träningsakademin fest på Bahnhof, o dom va snälla nog o bjuda med mig! Trode jag aldrig! :) Jag gick upp till Mona vid 17 tiden. O så satt vi där o tog nått glas vin, o jag tog en bacardee breece. Sen åkte vi vidare till Ann-Helene. O partade vidare där ett tag! Sen blev det taxi till Bahnhof! Där mötte vi Ossie o dom andra! Så blev det drinkar i barnen o lite snack.. o sen blev det en jättegod buffé! O när jag stod i matkön så sa jag att jag frös lite.. tyckte d va lite svalt faktiskt.. O det hörde Ossie, så han drig med mig till barnen o beställde en tequila!!! Herregud! Jag har inte druckit på minst 3 år o då va det inte så här mycke..

Till maten blev d oxå en massa dricka.. o festen fortsatte! Tillomed all drickan bjöd dom på!! Herregud! D e nästan så jag skäms! Men men.. Mina barn va juh hemma hos Micke o hade det bra! På natten ringde vi efter Monas man Peter som kom o hämtde oss o körde hem mig först! Tack så mycke för det! Vilken kväll.. Sängen snurrade lite när jag la mig.. haha :) Men idag mår jag ganska bra! Trots en jäkla blandning av allt! Men idag blir det en slappedag det e en sak som e säker!! haha :)

Ha de bra alla!

torsdag 18 december 2008

om oss


Hittade denna hos Anna.. snodde den! hehe :)


Jag & min partner:

Vad heter ni? Catarina o Mikael, eller Cattis o Micke! hehe :)

Hur träffades ni? hmm på internet.. *skäms*

Hur länge har ni varit tillsammans? Sen maj 05

Är ni förlovade? Ja 051119förlovade vi oss på Mickes 35års dag! o så gifte vi oss den 17emaj 08

Bor ni ihop? Japp :)

Har ni barn? Ja vi har 2 töser ihop, o så har micke 2 barn sen tidigare oxå!

Har båda körkort? Japp

Kommer du ihåg er första kyss? Ja det gör jag! hemma hos mig!! hihi :)

Vem sa “Jag älskar dig” först? Det va säkert jag!

Vem är äldst? Micke!! Han e 13 åräldre!!

Vilka stjärntecken är ni? Skytt o skorpion

Vem fyller först på året? Micke..han i november o jag i december

Vem är längst? Micke..

Vem sjunger bäst? Vet inte.. har aldrig hört micke sjunga..

Håller ni i handen på stan? Ja..

Kände ni varann innan ni blev ihop? inte speciellt mycke..

Vad har ni gemensamt? Vi e nog lika lata!

Blev du kär i första ögonkastet? Näe han fick allt truga lite! hehe:)

Har ni någon speciell låt? näe..

Har ni några “fri kort”? Nej!

Har ni stora framtidsplaner? Inget speciellt..

Har ni gråtit i varandras armar? det har hänt

Har ni varit utomlands tillammans? Bara i Oslo..

Vilket är ert bästa minne? oj.. ja.. bröllopet, barnens förlossningar.. ja det finns mycke..

Vem lagar bäst mat? Det e nog jag.. hehe :)

Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Leker med barnen.. o när dom lagt sig så ramlar vi ner i soffan o myser :)

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja, det e jag noga med! hehe :)

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Näe.. han i Höganäs o jag e helsingborg..

Blir du lätt svartsjuk? Ja..

Ringer eller SMS:ar ni mest? Smsar..

Brukar nån av er prata i sömnen? Ja jag gör.. Jag har hört Micke göra det nångång..

Granen uppe!


Japp igår kom granen upp!! Micke e väl inte lika nöjd men jag e!! hehe :) Vi bestämde oss för att köpa en plastgran efter att ha hört vad en gran kostar! 390 spän för den billigaste!!!!!!! Jo tjoflax! En plastgran kostar 199 o jag kan ha den flera år!!! Visst det luktar inget men jag tror inte att doften är värd 200 kr!!

Jag kan inte fatta att det är jul på onsdag!! December har bara sprungit iväg!! Idag ska Amanda gå sista dan på dagis innan jullovet! Jag måste köra Micke imorron till Höganäs så hon hinner inte till dagis imorron.. aja..

O så ska jag med Emelie till BVC idag! Ska va där klockan 9! Så det blir att lämna Amanda o sen gå direkt till BVC!

Emelie har sovit hela natten inatt! Det va längesen sist! Men riktigt skönt! Hon vaknade 6.40. Men har hon sovit hela natten så e det juh inget att klaga på tycker jag! hehe :)

Oj vad klockan ahr sprungit iväg..måste ta och göra ve mig o äta frukost! Jag får skriva mer senare idag! HA det bra!

tisdag 16 december 2008

kväll!

Ja då blev det kväll på denna dag som började så skakigt! hehe :)

Jag o barnen har vatt på träningsakademin.. men det blev ingen barnpassning.. d kom inga barn.. hehe :) Micke kom dit efter hans jobb.. vi kte hem vid halv sju.. skulle ha vatt där till sju, men eftersom d inte hade kommit nån så fick jag gå lite tidigare! Dessutom blev jag bjuden på julfest som dom ska ha på lördag på Bahnoff!! Det ska bli riktigt kul!



Jag har fått m itt halsband från Monas smyckesparty!! Det e så fint!!!



Ikväll visas Titanic!! Japp jag tycker den e bra! Det va längesen jag såg den så det blir det ikväll!!

Näe nu börjar det snart! Nu ska jag ta och krypa upp till min älskling i soffan!



Ha det bra!

Jordbävning!

Jodå, här har det visst skakat i jorden! hehe :) Jag har inte känt nånting.. sov så gott vid den tiden.. hehe :) Men det lär ha känts ganska mycke tydligen.. typiskt man skulle missa det! hehe :) Aja, mamma har alltid sagt att man kan spränga en bomb brevid mig när jag sover jag vaknar inte ändå.. hon ha rnog rätt... Jag kommerihåg att jag va jätteorolig när jag väntade Amanda att jag inte skulle vakna när bebisen skrek... men barnen behöver bara röra sig så e jag klarvaken! hehe :) Micke däremot han vaknar inte... han hör ingenting! hehe :)
Emelie har fått så konstiga sovrutiner.. innan så sov hon en liten stund på förmiddan.. typ 20 minuter.. va vaken till jag hämtat Amanda o lite efter hon hade algt sig.. sen sov hon till 16.. o sen vaken till 20 när hon la sig för natten.. nu.. nu sover hon typ 20 minuter taget hela dan.. Men mellan sovstudenrna e hon på ett sjuhelsikes humör... Jag tror hon får ont i magen av gröten.. ska hålla upp med den nu ett par dagar o se om det blir bättre.. Hon gör försök till att sitta upp själv, men hon blir framtung så hon ramlar! hehe :) Men när hon ligger på rygg så drar hon sig upp.. Hon halvsitter riktigt! hehe :) Riktiga situps! haha :) hon e så duktig min lilla stumpa!
Amanda har blivit väldigt mammig nu.. Hon vill gärna sitta i knäet hela tiden.. Om hon hade fått som hon ville så skulle vi sitta i soffan hela dan o se på "apan" vilket är nicke nyfiken! hehe :) Jag måste hitta en film till.. jag e så trött på denna! haha :) Ja dom får väl lite olika perioder när domblir mammiga o pappiga.. hehe :) O det e klart hon måste juh oxå få reagera på att hon fått en lillasyster! Hon har faktiskt aldrig gjort det tidigare! Hon har varit så snäll hela tyiden, ja det e hon fortafrande.. vill bara ha lite mer uppmärksamhet!

Idag skulle jag ha åkt till pappa o gett julklapparna o hämtat korv sóm jag beställt av honom.. men så ringde dom från träningsakademin o frågade om jag kunde va barnvakt ikväll.. ja det kan jag väll.. ska va där mellan 17 och 19.. Får juh t amina töser med mig så det blir säkert bra! Amanda tycker dte e kul där.. så det blir nog bra!
Näe nu ska jag ta och fixa lite här hemma, o ge Emelie mat så kanske hon somnar igen!man kan juh hoppas! haha :)

måndag 15 december 2008

Trött

Vilken otroligt tråkig dag!! Det har varit så mörkt hela dan!! När klockan va 13 trode jag det nästan va dax att börja med maten till micke.. men hallå han slutade inte förrän 18!! Jag va så trött.
När jag lämnat Amanda på dagis imorse så gick jag o Emelie till Konsum o handlade.. när jag kom hem upptäckte jag att jag glömt hälften.. Men men.. Micke skrev nästan samtidigt att han inte hade nån mat till lunch, så när jag hämtat Amanda igen så gick vi till Maxi.. hehe :) På vägen hem somnade Amanda i vagnen.. o när vi kom hem lyckades jag få henne i sin säng så hon kunde sova lite bättre! Men Emelie skulle absolut inte sova.. o när hon va trött så vaknade Amanda.. hmm.. Det brukar faktiskt inte va så.. Båda brukar sova.. men det e juh så när jag e trött så ska det juh krångla.. Hittade ett gott recept på nån pasta och korv låda! Tänkte att det måste man juh prova! Och det va supergott! När Micke kommit hem o fått äta lite så stack jag iväg o tränade! Superskönt! Va väl där i en timme ungefär... o nu känner jag mig lite piggare!! hehe :) Nu ska jag slänga mig i soffan o mysa med min älskling!
Ha det bra gott folk!

söndag 14 december 2008

Helgen






Ja helgen har varit rolig men stressig!




I fredags fyllde jag 25! Tack för alla gratulationer!! O på morronen fick jag en tunika av min mamma o mina syskon (mamma sov här eftersom hon skulle med på Amandas dagis), en scrapbook som mamma hade gjort, o en bok av Liza Marklund o Mamma Mia filmen av Micke! Stackars Micke, vad han än tänlte köpa så köpte nån annan det! hehe :)




Vi åkte upp tidigt i fredags.. Amanda skulle va på dagis 7.15. Så vid 7 sprang jag bort med henne. Så hon hann att vänja sig vid alla tomtar.. hon som e så rädd.. hon blev först jätterädd, men när Pernilla (hennes fröken) tog henne så gick det bättre! O sen kom mamma o Micke o Emelie oxå. Det va verkligen smockfullt på dagis, men vi fick en bra plats på golvet. hehe :) O sen kom luciatåget. Amanda fick åka snålskjuts på Lena (hennes andra fröken). Men sen satt hon så fint i Lenas knä hela tiden.. trots att vi satt precis sidan om. Jag trode hon skulle komma eftersom hon såg oss direkt! Men hon va så duktig!!O sen blev det juh fika där, med lussebullar o pepparkakor, kafe eller saft!


På eftermiddan kom Madde, hennes töser o hennes mamma på födelsedagsfika! så mysigt så!! Fick en fleecefilt o en stor Toffefee(stavas det så?) ask och halsband o örhänge av dom! Tack så mycke!!


Ja, sen i lördags så va jag juh först uppe på träningsakademin o "jobbade". Sen hem fort som tusan. Gjorde färdigt smårgåstårtorna! O gjorde ve mig själv.. Vid 15 tiden kom Marre o Lina! Ett par gamla klasskamrater från högstadiet! O sen kom min syster o bror med barn o respektive! O lite senare även Johanna o Josephina!! Då hade jag fullt hus! hehe :) Vi åt av smörgåstårtan o sen blev dte glass med cocktailfrukt! Sen åkte Cia och Conny ganska tyidigt, men Johanna o Josephina stannade! Vi hade så roligt! Snackade en massa! hehe :) Men Johannas lilla Lovisa håller på att få tänder o Magnus ville ha jhälp hemma så Johanna fick köra! Josephina o Ebba stannade ett tag, Amanda o Ebba leker så fint! Fast Amanda va juh inte på så bra humör på slutet.. hon hade inte sovit middag o så fort Ebba tog i nån sak så blev hon tosig.. Ja det tillhör väl lite åldern oxå.. aja.. Men dom e så söta annars! Dom gick o kastade skräp i köket då tog dom varandras händer!! Så gulligt!!!


Ja, jag började skriva vad jag hade fått.. Av mamma o mina syskon fick jag förutom det jag fick på morronen på fredagen även en soda stream o presentkort på Ikea, av Lina fick jag 200 på bio, o Marre ett set till chokladfondu, o av Johanna o Josephina ett presentkort på Ikea!!! O av Sandra o Matte fick jag pengar o en after Eight (smaskens) O ja, svärmor skickade oxå ett presentkort på Ikea! Hon la ihop till båda våra födeledagar, det e bra när vi har dte så tätt! hehe :) Tack så mycke allihop!!!! Vi fick ihop 1250kr på Ikea! Gissa om vi har önskat presentkort på Ikea?? hehe :)


Ja o Micke va iväg på julfest med jobb igår.. halv tre skriver han att han inte kan komma hem.. o frågar om jag kan köra in till knutpunkten o hämta honom... suck!!! Men jag kom på att jag hade druckit ( o det e sant) så det vågade jag inte.. men han kom hem kvart i fyra iallafall.. o än så länge har han inte behövt använda spannen som jag ställde brevid sängen inna jag la mig! haha :)

Oj vad långt detta blev.. aja.. idag ska jag bara vila!! Det blev mycke smörgåstårta över så maten e tillomed klar! hehe :)

Ha det bra gott folk!!





torsdag 11 december 2008

Fullt upp!






Nu va det ett tag sen jag skrev här.. Har haft fullt upp!



I måndags tog jag barnen o åkte till mamma. Vi skulle göra julköttbullarna.. det slutade med att vi bakade lussekatter istället! haha :) O sen sov vi över till tisdan.. o då gjorde vi äntligen köttbullarna.. vi bestämde oss för att sova över en natt till! O på onsdag förmiddag åkte vi till min pappa eftersom han fyllde år! Sen ut på väla o köpte julklappar för pengar från Sussie o Tomas! Blev jättefina kläder!! Längtar toll julafton så dom kan få sina fina kläder!!!






Oh.. Amanda e såå rädd för tomten! Jag har köpt en tomtedress till Emelie, o där va en mössa till.. satte den på Emelie o Amanda vågade knappt gå fram till henne! haha :)



Imorron ska Amanda gå lucia på dagis! Där lär juh va en del barn som ska va tomtar! Ska bli intressant o se hur det går! haha :) Amadna ska va tärna! Hon e så söt i sitt lucialinne!!! Men det kan nog bli svårt att få henne att ha glitter i håret! men men! Det e imorron det!



Ja just dte imorron fyller jag 25!!!!!!!! Ska fura pålördag med öppet hus.. så imorron blir det mest att ta det lugnt o göra ve för kalaset på lördan!






Aja.. nä nu ska jag ta o göra nån nytta! Kan inte sitta här hela dan!



Ha det gott folk!

söndag 7 december 2008

2a ljuset tänt!!!

Ja det e halvvägs!!! Tiden går så fort!!!
Helgen har varit jättemysig!! Men idag vaknade Amanda 5.55!!!! O vägrade somna om! Oh jag va så trött!!! Emelie har sovit ganska bra inatt iallafall! Tur det när man åker upp innan fan! haha :) Vi gick upp o såg på Nicke Nyfiken.. suck hur många gånger kan man se en film??!!?? :)
Jag kände direkt när jag vaknade att jag inte va helt 100. Kändes som jag skulle bli sjuk igen.. kliar i ögonen o näsan.. hela kroppen har värkt.. Så jag hoppade över träningen idag.. har lite dåligt samvete för det.. men jag vill inte bli sjuk nu. Känns som jag har 1000 saker o göra denna veckan! Jag fyller 25 på fredag o på lördag e det tänkt att jag ska ha öppet hus här hemma! Så här ska storstädas.. ta fram resten av julsakerna, handlas hem till lördagen.. hem till mamma o göra julköttbullarna.. (d ska göras imorron) o så ska Amanda gå lucia på dagis på fredag morron! Ja herregud, det e juh inte så mycke egentligen.. om man slår ut det på en vecak.. men jag går alltid o stressar upp mig.. Det blir nog bra!

Vi passar mammas hund inatt! Mamma e hos min syster Cia, o hon har 2 hundar.. o dom går inte ihop med Chrispy... Men det e inget större jobb o ha honom.. han kan nog hålla sig hur länge som helst känns det som.. så man behöver inte känna nån större press på sig att gå ut med honom..
Näe nu ska jag slappa lite innan micke kommer från innebandyn.. sen ska vi se Wallander, o sen ska jag sova! haha :)
Ha det bra gott folk!

lördag 6 december 2008

Myskväll


Idag har jag vatt på träningsakademin o passat barn! Det e juh det jobbet jag har där.. så får jag ett träningskort i lön! Hade med mig både Amanda o Emelie! Jag va där 8.45. men det kom inget barn förrän 10.30.. då kom en liten kille, han va 17 månader! hehe :) Skit söt!! han va inte allt för glad när mamma lämna honom, men jag lyckades distrahera honom länge nog så mamman fick träna färdigt! hehe :) Jag va där till 11.15! Så det va ganska lätt jobb får jag säga! haha :)

Sen fick jag ett ryck o började baka! Bakade chokladbollar som det så fint heter.. annars använder jag det andra namnet.. inte alls för att jag rasist utan för att det för mig heter så! haha :) bakade även sockerkaka o kokostoppar! Blev mycke uppskattat som mellis! Jag har hela frysen full av kakor sen sist jag bakade.. men men.. nu har jag ännu mer! haha :) Aja kan va bra! Fyller juh år på fredag!

Nu ska Sebbe o resten av barnskaran se på julkallendern.. som jag för övrigt tycker e riktigt dålig!!!! Men men.. Sebbe tycker den e bra.. o den vänder väl sig till honom o inte mig..

O sen ska vi se Narnia!! Jag va helt emot att gå o se den när den gick på bio.. men micke tvingade med mig! Och jag blev helt såld.. jag brukar inte tycka om sånna filmer.. det e denna o Harry Potter som jag tycker om! haha :) Sagan om ringern filmerna hatar jag verkligen!!! Några tråkigare filmer finns inte! Det e bara min åsikt! hehe :)

Näe nu ska jag fortsätta o njuta av denna underbara lördag! Ha det så bra gott folk!

fredag 5 december 2008

1. Vilken svordom använder du mest?
Fan..
2. Äger du en iPod?
nej...
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
7.00, men oftast har nån av töserna vaknat innan o väckt mig..
4. Hur många resväskor äger du?
1.. eller ja.. jag har juh sån pilotväska oxå.. räknas dom?
5. Använder du flip-floppar?
Det händer.. men inte just nu..
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
MAXI eller citygross
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Jag tar hellre bilden.. men sen gnäller jag för att det inte finns bilder på mig! haha :)
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
räknas Nicke nyfiken..
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna?
väninna.. men ja.. det e juh ganska många av dom som har barn..
10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En solresa!!
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
eeeh ja.. det gör jag nästan varje dag..
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Det behöver jag inte.. somnar i trappen på vägen upp till sängen..
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
En julskiva..
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Ja säg det.. lyssnar inte så mycke på musik..
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Ja det finns det kanske nån som gjort..
16. När var senast någon stötte på dig?
På mig.. ja säg det.. det måste väl va Micke då! haha :)
17. Vad åt du till middag senast?
Lövbiff o pommes
18. Använder du huvtröjor?
Det händer
19. Kan du vissla?
ja
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Mamma
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Berg o dalbana!!!! Oh va roligt!!
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det gör dom säkert...
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
0431
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
såklart
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
VÄLA - 100 butiker å 6 restauranger på en yta av 47000kvm kan det blibättre?? Jo IKEA e granne :)
26. Hur många syskon har du?
Det beror på hur man ser det.. 3 riktiga men räknar jag med styvsyskon så 11!
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Det beror på..
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen...
29. Äger du några popband t-shirts?
Näe
30. När flög du senast?
4 år sen.. tor jag det va..
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
en kökssoffa, 2 vanliga stolar, 1 högbarnstol o en Ikea matstol
32. Läser du för skojs skull?
Ja det händer.. men jag e periodare med det
33. Pratar du några andra språk?
Engelska, tyska kan jag några ord på.. o lite teckenspråk..
34. Diskar du din egen disk?
DISKMASKIN!!!!!
35. Har du gråtit offentligt?
Japp
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
LAPTOP!
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ibland så händer det..
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Ja jag vill gärna göra en tatuering med mina barns namn!!
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det kan dom gott göra!
40. Kan du kasta macka?
Japp det kan jag!
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Näe men om det e nån som har en biljett över så följer jag gärna med!
42. Vad har du med dig in på bion?
Popcorn o cola..
43. Vem var din favoritlärare och varför?
Får nog hålla med Anna om Bertil Shell!! Vilken underbar person! Ja dit kom man inte försent eller utan att ha gjort läxan..
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
nej
45. Vad har du för väder?
regn o blåst..
46. Har du en blogg?
jopp
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
omvårdnadsämnena!
48. Gillar du att flyga?
näe jag gillar inte att flyga.. men jag gör det..
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
humor
50. När sov du senast på golvet?
vet inte.. det måste va längesen..
51. Vilken är din favorit drink?
drink.. vet inte...
52. Gillar du din boende-situation?
Ja, men jag skulle vilja ha ett rum till...
53. Vilken är din mammas hemstad?
Helsingborg
54. Din pappas hemstad?
helsingborg
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
vet inte.. trode jag behövde mer än vad jag tydligen behöver..
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
fullbokade.. men inte så stressiga.. bara saker jag vill göra!
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
näe.
58. Vilken är din favoritfrukt?
clementin
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
nej
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
25!! Blir det nästa fredag!!!
61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
nej.. jag stavar själv som en kråka..
62. Tror du på liv på andra planeter?
näe
63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
haha vet inte..
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
säkert man för det e så mycke konstigt på denna jorden! Hade det vatt en kvinna hade världen sett bättre ut!
65. Vad var det senaste du åt?
clementin
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
vet inte. förr va det med killar iallfall..
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
det undrar jag med..
68. Gillar du senap?
jo.. men inte på vad som helst
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Ryckk upp dig!
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Det hade vatt superkul!!
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
ingen
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
nopps
73. Tycker du om att krama folk?
det beror på vem d e!
74. Skulle du säga att du är trendig
nej
75. Äger du en digitalkamera?
ja
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
ingen
77. Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
det beror på vem d e ... vissa vet jag att dom inte ringer..
78. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Pojken som kallades det.. flickan med dom röda skorna.. ja det finns många.. men jag kommer inte på titlarna
79. Tycker du att du är attraktiv?
näe..
80. Vad är du allergisk mot?
Kiwi
81. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
eh ne.. verkligen inte
82. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
ingen aning.. antagligen nått med C eftersom alla min riktiga syskon börjar på C
83. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
tja..vet inte.. alltid kul o se vad folk skriver...

Fredag igen!

Helg igen!
Micke e iväg i hämtar Sebbe o Tilda från skolan nu. Töserna ligger o vilar så jag sitter här helt sälv! Så skönt! Lugnt o skönt! Jag va o tränade i förmiddas! 9.30 - 11!! Jätteskönt!
Natten har varit lite sådär.. Emelie har vaknat ett par gånger.. hon har sån hemsk hosta, så hon vaknar o sen har hon väldigt svårt att somna om.. Sista gången jag va uppe med henne va vid 5 tiden.. o 6.10 vaknade Amanda.. o hon vägrade att somna om.. suck.. hon fick va påsitt rum o leka.. jag va så trött så jag visste knappt var jag va nånstans då..
Men men.. det blir väl en tidig kväll.. ja det e juh inte så ovanligt för mig! haha :) Jag e verkligen ingen kvällsperson.. men men.. Näe nu ska jag njuta av tystnade innan hulliganerna kommer hem o upp! haha :)
Ha det bra! Kram

onsdag 3 december 2008


Så då va första passet avklarat! hehe:) Gick i gymmet med tränaren Måns! Supertrevlig kille! Han visade lite vilka maskiner han tyckte va bra o starta med! Så vi gick en runda, sen tog jag o Mona en cykling, så jag va där i ca 1½ timme!! Fick en vattenflaska, en t shirt o mitt träningskort!!! Så glad!! Det va riktigt härligt att få rör lite på sig! O Micke har klarat av kvällen här hemma helt perfekt! Båda töserna sov när jag kom hem! Han e så duktig!! hehe :)
Näe nu blir det Johnnie o Mattias o sen e det minsann Greys Anatomy!!! Ha en trevlig kväll gott folk!

Träning!


Japp ikväll gäller det! Ikväll ska jag börja träna! haha :) Det ska faktiskt bli riktigt skönt att komma igång igen! Micke ska ha båda töserna! Japp jag e lite orolig! haha :) Nädå det ska nog gå bra! Men det e första gången han har båda.. o så ska han lägga dom oxå! hehe:) Jaja.. det kan juh inte hända allt för mycke.. väl???

Igår va jag på smyckesparty hos Mona!! Oh va roligt dte va!!! Där va så mycke fint! Men denna månaden känns som det e lite mycke redan.. Men jag köpte ett halsband med 2 hjärtan där det ska skrivas in Amanda o Emelie på varsett hjärta! Oh längtar till det kommer!! Säljaren skulle ringa mig i februari så ska jag ha ett party då!!!

Oh ja jag har köpt en bodysuit av Linda! Den rosa med hjärtan!! Längtar tills den kommer oxå! Den e så fin!!

Nästa fredag ska Amanda gå lucia på dagis! Dom ska va där redan 7.15!! Men det ska bli kul o se när hon går lucia! Min lilla donna har blivit så stor!

tisdag 2 december 2008

Första kärleksbrevet!

Japp Amanda har fått sitt första kärleksbrev! hehe :) Eller brev o brev.. d e juh mer en teckning, men ändå så gulligt! Det låg vikt i ett silkespapper på hennes hylla på dagis! Min lilla Amanda! hihi :)

Natten har varit lite småjobbig.. eller ja nu e jag ganska gnällig oxå.. Jag e så van att få sova.. hehe :) Emelie vaknade klockan 3, o hade bajsat så jag fick juh byta blöjan o då vaknade hon till riktigt.. O sen gick jag in i sovrummet igen o ammade... hon somnade vid halv fyra, så jag tänkte attt det va juh inte så farligt.. MEN hon vaknade igen tio i fyra.. o då vägde hon somna om! suck.. jag försökte amma, nej det va hon inte intresserad av.. försökte gunga.. nej tack till det med.. till slut la jag henne i vår säng så låg hon o snuttade på brösten sen somnade hon.. 4.40 la jag över henne i sin egen säng igen.. o när jag väl lagt mig igen, då började gubben o snarka!!!! Trötta mig! Sista gången jag tittade på klockan va hon 5.05..suck.. så länge har jag inte vatt uppe på natten sen jag vet inte när! hehe :) Jag har juh haft sån tur med Emelie som sovit hela natten sen hon föddes.. Det va juh lite annorlunda med hennes storasyster dock.. men det va juh ett tag sen nu!

Så idag blir det bara att va hemma hela dagen! Skulle behöva städa.. suck va tråkigt! Får se om det blir idag.. eller imorron.. haha :) Oh ja imorron ska jag börja träna!!! Japp! Akta er alla kilon för nu åker ni! haha :) Det ska bli jättekul o komma igång! Jag o Mona ska gå 3 gånger i veckan sen!

Oh ja ikväll ska jag på smyckesparty hos Mona! Det ska bli kul!! Har alrig varit på nått smyckesparty.. Aja.. näe nu ska jag passa på o vila när Emelie sover o Amanda e på dagis.. Ha det bra gott folk!