fredag 30 januari 2009

Fredag

hela långa dan...

Jag vet inte om jagkan säga att det äntligen e helg.. för mig e det helg varje dag.. e juh alltid hemma.. suck... jag vill börja jobba mina helger men min fucking chef ställer juh till det hela tiden.. jag blir så trött! Nästa vecka ska jag på henne rejält! Det måste hända nått.. trode aldrig att jag skulle känna så.. men nu längtar jag verkligen tillbaka! hehe :) Men jag har juh vatt hemma ganska länge oxå... först gick jag juh hemma drygt ett år med Amanad sen jobbade jag bara 3½ månad sen va jag hemma igen.. så jag har juh vatt hemma ett tag.. hehe :)

Ikväll ska jag till Mona som ska ha sing a star kväll! Ska bli kul! Inte för att jag kan sjunga.. men men.. det ska bli kul iallfall! :)

I helgen har vi Sebbe o Tilda här! Vilket Amanda verkligen älskar!! Hon håller på o visa upp alla sina nya saker som hon fick när hon fyllde år nu! hehe :) Hon e så glad när dom e här! Man märker inte av henne på hela helgen! Hon tycker det e så kul o leka med dom!!

Ha en trevlig helg gott folk!

torsdag 29 januari 2009

ont i huvudet

helt sjukt har ständigt o jämnt ont i huvudet.. suck.. Kan man transplantera hela huvudet??? Så jag kan få ett nytt!!! För det känns som det behövs!!

suck..

Älskar mina töser mest av allt i hela hela hela hela världen!!! Puss på er!

tisdag 27 januari 2009

Hur fel kan allt gå??!!??!

Jag blir så trött...
Idag efter jag hade lämnat Amanda på dagis.. så tänklte jag köra o storhandla.. skrev en lapp med allt som jag skulle ha.. och slängde in Emelie i bilen.. så långt så bra.. handlade o det gick oxå bra.. slängde in allt i bilen.. o sen kommer problemet... bilhelvetet låter hur jävla konstigt som helst!!!!!! VAFAN tänkte jag.. men tänkte tat Micke får kollapå det.. han jobbar juh nästan vid MAXI o jag skulle ändå dit o lämna lipsyl.. men han va juh inte där.. så tänlte att asch kan nog kör hem ialfall... men kom bara en liten bil så lät den ännu värre o det gick knappt o styra skiten.. kör tillbala igen o går in.. mickes chef följer med mig ut o lyssnar o tittar.. jag e juh så jäkla dum på bilar.. kan juh inte ett skit... Ja då va det juh nån rem som hade gått sönder.. Jaha där stod jag med hela bilen full av varor o Emelie!!!! HUR GÖR JAG NU??!!! Ringde micke o han va juh sur som ett bi så där va det juh inte lönt att få nått vettigt ur... suck.. betsämmde mig för o ta det som va fruset o t a Emelie på armen o gå hem.. tar ungefär en 20-25 minuter o gå.. D e juh inte så långt i vanliga fall men utan vagn o så.. tårarna satt verkligen i ögonvrån.. jag va så trött på allt... så kom jag på att Marika en kompis bor på vägen.. tänkte jag hör om jag kan låna hennes vagn... o som tur va kunde jag det!! TACK SÅ MYCKE!!!! jag hade aldrig klarat det hela vägen hem!!!! Redan när jag kom dit så skade armarna på mig.. Emelie e juh inte nån liten bebis.. hon e ganska tung nu.. O sen blev jag o hämta Amanda från dagis.. ringde dit o dom e juh supergulliga där så dom tog in Amanda o hon fick va med på samlingen! Tack så mycke till personalen där! D e aldrig några problem där!! Så hem o byta vagn så Amanda oxå kunde sitta.. sen upp o hämta köttet o sånt som inte kunde ligga kvar där.. o då ska alla veta att där en en backa som e lååååååååååång o såååååååå tung o gå i.. så jag va inte så glad då.. O Amanda som inte fått nån lunch började oxå bli gnällig.. men hon fick en banan när vi kom till bilen.. så blev det lite bättre... suck... till slut fick jag hem en hel del matvaror plus 2 barn... Micke får ta 2 kassar ikväll men dom va lätta!!! Fast han direkt klagade på att en av dom va lite tung.. suck.. precis vad jag vill höra!! Han kunde fan slapat på 2 barn o en tung vagn! O så klagade han på att jag ska träna ikväll.. det e juh Timrå- Rögle match ikväll.. ja det ger jag väl självefan för!!! Han får juh ta barnen nu oxå.. OCH säger jag bara!! Det e hans barn med! Sluta klaga!!! Jag måste oxå få göra nått!!

Suck.. jaja.. inte det mest positiva inlägget jag har lagt.. men idag e det verklgen ingen bra dag.. suck!!!!!!!

måndag 26 januari 2009

Lista!!

Regler:* Publicera reglerna på din blogg.* Svara på de sex 8-sakerna.

8 favoritprogram

1.Greys Anatomy
2. Unga Mödrar
3.Vänner
4.CSI
5.Joey
6.Hopkins
7.Barnmorskorna när det gick
8.Sjukhuset

8 saker jag gjorde igår
1.Gjorde en fjäriltårta
2.Hade kalas för Amanda
3.Tittade på Nicke nyfiken
4.Lekte med Amanda
5.Lekte med Emelie
6.Åt middag väldigt väldigt sent..
7.Kollade på TV
8.Bytte en massa blöjor..

8 saker jag ser fram emot

1.VÅREN!!
2. SOMMAREN!!!!
3.Att Emelie ska börja krypa
4.Att Amanda ska börja pott träna
5.Att få sova en hel natt! hehe :)
6.
7.
8.

8 favoritrestauranger.

1.Pepelino!!
2.Kinaresturang
3.Det står helt still i huvudet..
4.
5.
6.
7.
8.

8 saker på min önskelista.

1.Att min familj ska ha det bra o va friska
2.En solsemester med hela familjen
3.Ett roligt jobb
4.Ett hus
5.Massor med pengar
6.Nya möbler
7.Att få gå ner massor i vikt!
8.Har en massa på min önskelista, men jag kommer inte på nått...

8 personer jag utmanar:
1.
2. Jag vet juh inte vilka som läser här.. men alla som läser utmanar jag!
3.
4.
5.
6.
7.
8. ....

söndag 25 januari 2009

GRATTIS min lilla älskling!!!




Idag fyller min Amanda 2 år!!!


Hon har verkligen haft en riktigt mysig dag!


Började imorse när hon fick paket i sängen! Hon blev helt salig.. och hon visste inte riktig hur hon skulle reagera på det.. Varannan paket ville hon ge till Emelie.. Hon kunde inte riktigt förstå att allt va till henne! hehe :)


Sen lekte hon ett tag med sina nya leksaker. Och sen gick pappa ut med henne och Emelie så jag kunde städa o göra rikitgt fint här hemma! :)


Sen kom moster Cia och morbror Conny med familjer! Av Cia fick hon en DVD film med Nicke Nyfiken!!!! Det tackar jag speciellt för! Jag e såååå trött på den hon redan har! Och av Conny o Sofie fick hon en dockvagn!! Hon blev superglad för den!


Hon åt en massa kakor och tårta och hade det jättemysigt med kusiner o mostrat o morbror!!!


När hon la sig så såg hon riktigt trött ut, och när jag frågade om hon hade haft en bra dag så sa hon JAAAAA! Och man såg i ögonen att hela hon va supernöjd!!! Oh jag älskar den lilla tjejen!!! Älskar såklart Emelie precis likamycke!!! Dom e såååå underbara!!!




Idag kommer mamma och Peter hem från Teneriffa! Dom ska ha landat för en timme sen.. dom har lovat att höra av sig när dom e framme.. dom ska sova hos min syster i Blentarp så dom slipper köra hela vägen hem ikväll!




Näe nu ska jag ta och slöa lite i soffan!! Ha dt super!! kramar

lördag 24 januari 2009

Dagen innan

min stora tjejs 2års dag!!! Oh herregud jag ryser i hela kroppen när jag tänker på att hon blir 2 år!! 2 år!!! Min lilla bebis har blivit så stor redan!!! Jag sa till henne igår att hon aldrig fick flytta hemifrån! Och hon svarade nej.. Så sa jag bra kom ihåg det när du e 20! haha :)
Min lilla tjej! Herregud för 2 års sen vid denna tiden låg jag på sjukhuset.. hade legat inne sen ett par dagar tillbaka! Precis vid denna tiden så bråkade jag med en BM! Hon snodde min TV.. och sa att jag inte lämnat min vita bricka! Men det hade jag! Jag ahde juh legat inne flera dagar o dom hade tagit en massa prover på mig varje dag! Men dom hade juh slarvat bort den bara... Jag ringde Micke o va så lessen o ville bara hem.. ringde mamma och sa att hon skulle va på sjukan och hämta mig klockan 8 dagen efter! Jag skulle bara hem! Jag skulle juh hem på permis över helgen o sen komma tillbaka på måndagen o bli igångsatt.. men ack... Klockan 1 på natten vaknade jag o hade värkar! Klockan sju va jag öppen 3 cm, o 20 minute senare va jag öppen 5.. O sen föddes en alldeles perfekt liten Amanda 11.48!! Hon va en liten tös på hela 2565g och 47cm lång.. Min lilla tjej!!!!!! Det va en av dom bästa dagarna i mitt liv! Såklar nu delat med lillasysters förlossning!
Men jag har så svårt att inse att det redan e 2 år sen! Det känns som om det va igår! Men det va det visst inte! hehe :)

Idag har vi vatt på träningsakademin o passat barn! Idag hade jag fullt upp! 5 barn! haha:) Men det gick jättebra! Sen åkte vi till morfar! Amanda fick en massa kinderägg! hehe :) Sen åkte vi vidare till väla o träffade moster Cia och Sandra! Vi gick lite i affärerna.. o sen åt vi o hade det riktigt mysigt! Amanda va helt uppspelt! Sprang mellan mig o Sandra o Cia hela tiden! O innan har hon inte velat gå i närheten av Sandra o Cia! Men nu va hon helt galen! hehe :)
Jag köpte ett par jeans till Amanda som hon ska få imorron på Cubus.. o sen när vi gått därifrån så såg jag att Amanda lagt ett par strumpbyxor i vagnen.. jag ahde inte märkt det.. o bara gått ut.. kände mig som en riktig tjuv.. men det va konstigt att det inte pep när vi gick ut... aja... men det va storlek 110/116.. så lite stora.. haha :)

Ja det va min dag det! Oh nu ska jag titta klart på körslaget o se om jag hittar nått annat o se på.. sen blir det att gå upp i tid imorron så jag hinner göra fint här hemma innan kalaset! Ska juh göra tårta oxå!

Japp ha dte bra

söndag 18 januari 2009

Helgen


e snart slut igen.. rätt skönt... imorron gör vi ett nytt försök för Amanda att gå på dagis... Hon gick juh bara i måndags förra veckan sen blev hon dålig.. hehe :)


Vad har hänt i helgen då?

Tja... inte mycke.. Micke skulle hämtat Sebbe o Tilda i fredags, men när han kom dit så va dom sjuka.. så han fick komma hem tomhänt.. Amanda va ganska besviken.. men men.. dom kommer nån annan gång! Micke hämtade hem Chrispy istället... Mamma o Peter ska till Teneriffa så vi ska passa honom! DEt gör vi så gärna!! Dessutom så har jag bråkat medmin chef.. får inte gå in o jobba som jag vill.. vilket jag e väldigt sur över för jag har juh rätt att göra det!!!!!


Lördags va vi o bytte våra nycklar.. dom ska byta kolvarna här i mitten av februari.. O i lördags hade dom utlämning av dom nya nycklarna.. Vi va där 5 över tio, o redan då va det kö.. dom öppnade tio! hehe :) Aja.. det blev gjort iallafall... sen gick vi i 2 timmar.. hade med oss Chrispy så han kom ut på en låååång prommenad! Kvällen tillbringade vi i soffan med en stoooor godispåse o bara mös.. det slutade med att jag o Micke somnade i soffan halv tio! haha :)


O idag söndag, ja.. inte mycke har hänt.. vi har bara vatt hemma o tatt det lugnt... Jag har tvättat tre maskiner tvätt.. skönt o få det gjort.. Jag e så glad att jag har en tvättmaskin i lägenheten! Töserna har fått söndagsbad, så dom e rena o fina för den nya veckan! hehe :)


Emelie har börjat sitta mer o mer! Hon börjar bli riktigt duktig! Skönt när hon kan sitta själv.. Nu har hon somnat i soffan här.. hon får sova en liten liten stund.. annars kommer natten inte bli kul.. Hon vaknar 100 gånger på natten o ända sättet att få henne att somna igen e o ge henne mat.. suck.. men såg att det va många på forumet på FL som avvänjt sina småttingar med nattmålen o för dom hade det tatt 3 nätter sen sov dom det mesta natten.. Så jag ska ta tag i det nån kväll! hehe :) Vet inte när jag har den orken bara.. För e jag vaken typ halva natten så lär jag behöva hjälp med Amanda på dan.. o Micke jobbar juh.. aja.. får se till helgen..


Ikväll ska Micke på innebandy träning.. o jag vann en bingolott på deras julkallender, den hämtade vi ut i fredags så jag ska spela bingo! haha :) Aja.. får väl se hur många miljoner jag vinner! hehe :)

Näe nu ska jag ta o slappa lite.. aha det gött!

fredag 16 januari 2009

Måttligt sur..

D e juh typiskt... Kan nått fungera som jag vill??!!?? Jag hade juh tänkt att gå in o jobba mina helger from februari.. jaha.. pratar med min chef förra veckan, ja då får vi ordna det säger hon.. o så pratar jag med henne idag.. nähe.. det går inte alls.. för då kan inte min vikarie jobba kvar.. Nä jag förstår henne, men samtidigt så har jag rätt att gå in o jobba när jag vill. Ja men det har redan vatt så mycke med min vaíkarie tyckte min chef.. men herregud jag kan juh inte hjälpa att hon anställer en som sen blir gravid.. det e juh inte mitt fel.. Fan va irriterad jag blir!!! Så säger hon att jag kan hoppa in dom helgerna som dom inte kan få ihop.. jo men hallå!!!! Jag har 2 små barn här hemma.. jag måste ha nån som passar dom!! Jag kan bara jobba dom helgernasom jag skulle ha jobbat annars eftersom Micke jobbar den andra helgen..

Just nu så känns det som jag skiter i det helt o hållet o ringer dom så tänker jag inte ställa upp för dom.. dom ställer juh inte upp ett skit för mig.. Jag hoppas verkligen jag kommer in på skolan till hösten!!! Fan va skönt det skulle va!

Denna helgen skulle vi haft Sebbe o Tilda.. Men så blir det inte för dom va sjuka.. först va bara Tilda sjuk.. o då va det sagt att dom skulle komma ändå.. suck.. inte precis vad jag ville men men.. nu va visst Sebbe oxå sjuk.. så nu blir dom hemma.. Det e inte det att jag inte vill ha hit dom, men jag vill inte ha hit dom sjuka.. inte just nu när vi precis blivit friska iallafall.. O det juh faktiskt synd om barnen oxå.. det e inte så kul att åka bort när man e sjuk.. vi ska ha dom 2 helger sen istället.. kan va lite roligare när vi e friska allihopa..

Aja.. nu har jag skrivit av mig lite.. men jag e fortfarande sur på jävla jobbhelvetet!!!

torsdag 15 januari 2009

torsdag.. eller?

visst e det väl torsdag? Jag e så förvirrad i dagarna.. jag tycker det fattas dagar.. Tycker inte alls att det e torsdag idag men men..

Idag e juh vädret så mycke bättre än igår!! Solen skiner!! Blir så mycke piggare!!! Har faktiskt vatt ute en liten liten liten pyttesväng.. hehe :) HAr fått ernjudande på ett nytt garage, igen.. gick ut o kollade vilket det va.. Precis vid vår parkeringsplats så det vill vi ha!! Har ringt om det oxå! Så det ska nog bli bra! Hon skulle skicka kontraktet så fort som möjoilgt.. jaja.. who cares egentligen.. haha :)

Idag fyller barnens faster år!!! GRATTIS SUSSIE!!!!! Presenten blev lite sent skickad.. men den kommer.. hehe :)

Förresten vi e nästan friska igen.. :) Skönt! Men jag e fortfarande så hemskt trött... det e riktigt jobbigt.. men men.. behöver bara komma igång nu.. Micke har börjat jobba igen.. så jag måste bara ta mig i kragen o sköta nått jag med.. Men det känns som om jag skulle behöva en hel natts sömn.. men det e juh en dröm man kan ha.. hehe :)

Näe annars har det väl inte hänt så mycke.. shit nästa söndag fyller Amanda 2år!!! 2år!! Min lilla tjej! Hon e så rolig nu.. pratar som bara den! o hon snappar upp! ALLT!!! Aja.. näe nu ska jag ta o göra nån nytta.. ha det bra gott folk!

onsdag 14 januari 2009

börjar bli bättre

äntligen äntligen börjar man se slutet på detta.. fyfan för denna influensan!!! Jag har nog aldrig kännt mig så orkeslös o så sjuk som jag gjort nu dom senaste dagarna!! Hela familjen blev juh dålig.. Emelie va den enda som va pigg.. men henne hade jag inte så mycke nytta av! hehe :) Hon kan juh knappast laga mat.. hehe :) Men idag blev hon oxå dålig.. så hon sover o sover o sover.. stackars lilla tjej.. fast det e skönt att hon kan sova för det e precis vad som behövs! Jag känner att jag verkligen skulle behöva en hel natts sömn nu så jag får tillbaka lite krafter...

Jag har iallfall lyckats byta lakan i sängen.. skönt att bli av med dom "sjuka" lakanen.. Jag har så mycke MÅSTEN som ligger över mig men jag orkar inte ta tag i nått av dom.. aja.. d kommer fler dagar.. Amanda får iallfall stanna hemma från dagis denna veckan.. likabra så hon blir helt frisk.. hon va juh där imåndags.. o va hur pigg som helst,men när hon kom hem så hade hon 39 graders feber!

Näe nu ska jag ta o vila en stund medans barnen sover.. ha det bra gott folk!

måndag 12 januari 2009

Feber trött o dagis..

Ja idag började Amanda dagis.. Rätt skönt när allt börjar bli som vanligt igen..
Jag e fortfarande dålig... hade 39.4 i temp nu imorse när jag gick upp.. oki.. ingenting mot mina 41.6 jag hade i lördags.. har tänkt på det.. det va Myran(min katt) som väcktemig.. hon bet mig i tån.. hon har aldrig betit tidigare!! Hon måste ha känt på sig att jag va sjuk.. Tack till Myran som väckte mig!!! Hade febern fått stiga så hade det nog vatt väldigt svårt att väcka mig sen..

Just nu känner jag mig helt kass.. jag vill bara sova.. känner mig helt bortdomnad i hela kroppen.. Micke e oxå sjuk nu.. men men.. Amanda e på dagis nu så jag ska passa på o vila.. nu e Emelie oxå trött så.. skriver mer sen.. ha det bra

lördag 10 januari 2009

Helvetesdag!

Igår när jag vatt med Amanda hos doktorn så fick jag så ont i huvudet.. Tänlte att det går nog över.. Men på kvällen så blev jag precis som om jag skulle bli jättesjuk.. tog tempen hade 38.2 så det va inte så farligt.. gick o la mig tidigt.. vaknade flera gånger på natten o hade så ont i huvudet.. fick sätta mig i trappen 2 gånger när jag gick upp efter att ha gjort välling till Emelie..
Men vi 5 vaknade jag o hade så fruktansvärt ont i huvudet.. Gick på toa o fick verkligen kravla mig in i sängen igen.. Väckte Micke o sa att jag mådde så dåligt.. Micke kände på mig o sa att jag va jättevarm.. tog tempen.. jodå jättevarm!!! 41.6 i temp!!!! D va inte så konstigt att jag mådde dåligt!!! Micke ringde efter en ambulans som hämtade mig... dom körde mig direlt till akuten i HBG... på vägen in så tappade jag medvetandet ett par gånger o det blev ett prioett åk in.. shit vad fort det gick!!! hehe :) Jag hörde att dom snackade om menigit..vilket är hjärhinneinflammation.. då blev man ganska rädd!!! När jag kom in så stod läkare o sjkusköterskor på rad o väntade på mig.. det togs direkt en massa prover o det ställdes en massa frågor.. O så försökte dom ta ryggmärgsprov! 7 gånger försökte dom!!! men dom klarade inte dte... o så blev det en runda på CT skalle... men den visade inget.. sen kördes jag direkt till IVA där fick jag ligga med en massa dropp o medicin o det togs fler prover.. o där lyckades dom ta ett ryggmärgsprov! O efter mycke om o men så visade det sig att det inte va hjärnhinneinflammation!! Tack gode gud!!! Så jag blev flyttade till infektion.. där började jag piggna till.. febern va nere i 37.1. skönt.. där togs ett prov i näsan som senare visade positivt för influensa! Ja det va verkligen en mycke bättre diagnos!!!! Visst e det jobbigt men det e betydligt lättare att återhämta sig från flunsan än från hjärnhinneinflammtion... Så vi bestämde oss för att åka hem.. jag hade fått stanna till imorron, men jag tyckte dte va skönare att komma hem..
Jag har feber men mår betydligt bättre! Så nu blir dte till o ta dte lugnt ett tag framöver nu!!
Nu ska jag slänga mig i soffan o vila.. sen ska vi äta glass som min man harvatt o köpt!!

fredag 9 januari 2009

läkarbesök

Idag har Amanda varit hos läkaren. Hon har haft diarré i nästan 3 månader.. så det e lite länge nu.. Doktorn kände o klämde på magen (men Amanda protesterade som en galning), o kollade öronen.. Sen togs ett stick i fingret.. då gjorde hon dock inga protester.. hehe:) Det visade att Hbt va lite lågt.. men vita blodkropparna va bra så det va juh bra.. ska lämna avföringsprov på måndag... o så ska vi sluta med laktos.. Dom isstänker att hon e allergisk.. o har hon inte blivit bättre till torsdag så ska vi åka med henne till barnakuten i HBG.. Hoppas verkligen att det blir bättre... Vill inte att hon ska behöva åka in där o behöva ta mer prover..

torsdag 8 januari 2009

Snö snö snö!

Ja i förrgårkväll började det snöa, men när vi gick i la oss så va detplussgrader så jag trodde att det skulle va borta till igår.. men nädå! Det måste ha blivit lite kallare igen för det låg kvar.. iallfall här.. Men när jag kom till Höganäs o skulle hämta mamma så hade dom ingen snö.. hehe :) Men jag såg här i Ä holm att det låg mest runt ån.. det blir juh lite kallare precis där runt.. Tur man bor precis vid ån då! hehe :)
Igår åkte mamma o jag till Väla o Ikea! Hade en supermysig dag! Jag köpte mig ett par jeans för presentkortet som jag fått av Micke! Hittade inga på rean, utan det fick bli ett par på ordinarie pris.. men men.. jag fick iallfall ett par byxor!!! Skitnöjd!! Mindre nöjd över storleken dock.. men men.. På ikea köpte jag nya lampor till Amanda o Sebbes rum.. till fönstret.. En rosa till Amandas o en svart till Sebbes. Köpte nya grytor oxå.. o lite ljus o så.. inget speciellt kul egentligen.. hehe :) Vi passade på o äta lunch inne på ikea oxå! Köttbullar!!! hehe :) Sen åkte vi hem till mamma o fikade där, o jag passade på o handla på CityGross! Dom har billiga blöjor! haha :)
Sen körde vi hem.. o på kvällen gick jag o Mona o tränade!!! Skönt faktiskt! På måndag ska vi gå på ett bollpass.. jaja.. får väl se hur det e! haha :) Hon som håller i det säger att det e jättebra!

Amanda har en längre tid vatt dålig i magen.. det bara rinner av henne.. igår bytte jag hur många bajsblöjor som helst.. o det har inte bara vatt några dagar eller nån vecka utan säkert 2-3 månader nu.. så jag börjar bli lite orolig för hennes mage.. så jag ringde först BVC men dom tyckte att jag skulle ringa vår husläkare o få en tid o kolla om det e nån allergi.. Fick en tid till imorron klockan 9. Min systers pojkar e juh båda glutenintolleranta.. o dom började oxå så att det bara rann av dom.. nu e dom juh 8 o 20 år.. men dom har juh vatt dåliga i magen sen dom va riktigt små.. Skönt o fått en läkartid iallafall..
Hon e juh inte så stor heller lilla damen! Hon o Emelie kan ha samma blöjor nu! haha :) Det e juh praktiskt på sätt o vis! Men det känns som om d inte riktigt ska va så.. men men..
Jag hade tänkt börja potträna Amanda men det känns inte som d e så bra tid o göra d nu när hon e så dålig i magen.. aja d får vänta..

Tänk om 2½ vecka (25e) fyller Amanda 2 år!! 2!! Jag fattar inte var tiden tar vägen!!!! O imorron blir Emelie 6 månader!! Va tusan!! Redan ett halvår!!!! STOPPA TIDEN E NI SNÄLLA!!!!!
Jag hinner inte med!!

Nu snöar det riktigt här!! Härligt men det kunde juh ha kommit för ett par veckor sen!! Det e så taskigt.. alltid när barnen börjar skolan.. Får ta mig ut så Amanda får leka lite i snön.. har ingen pulka.. men jag tror juh inte att hon hade åkt ändå.. haha :)

Näe nu ska jag göra ve här hemma lite o göra ve mig själv så vi kommer ut.. ha det bra alla!

måndag 5 januari 2009

Iskallt!

Idag e det verkligen kallt!!! Termometorn stod på 12 minus imorse! brrr
Emelie hade sin 6 månaders kontroll idag på bvc.. Hon vägde 8160g!! Och e 69cm lång! Allt verkade så bra! Jag hade med mig alla 4 barnen! Så dte blev en massa dragandes! hehe:) Men det gick jättebra! Sebbe, Tilda och Amanad stannade i lekrummet mellan jag va inne hos doktorn med Emelie.
På vägen hem gick vi inom arbetsförmedlingen för att höra lite med vad som gäller med att plugga o så.. men när jag kom dit så va det nummer ått och jag fick 28! Jag orkade verkligen INTE vänta.. så jag gav upp det ganska snabbt.. hehe :) Får ringa dit sen nån dag.. Vi gick istället till ICA o köpte grädde.. o på vägen hem så stannade vi på lekplatsen så barnen fick leka.. dom stannade kvar ute o jag gick in i gräddade våfflor! Barnen kom in precis när jag gräddade den sista.. så det va perfekt! :)
Men gud va kallt det va idag!! Resten av dagen blir nog väldigt lugn! Imorron e micke ledig o han ska lämna barnen i Höganäs!
Oh jag måste bara berätta! Sebbe, han e juh världens goaste storebror!! Ja först o främst hade han både Amanda o Tilda ute när jag gjorde våfflor! O sen när vi ätit så la jag Emelie o han satt där uppe. Jag pratade i telefon. När hon skrek så gick han in o gav henne nappen. Så när jag kom upp så sa han att han gjort det o frågade så att det inte gjorde nått.. nä d e klart att det inte gjorde! Jag tittade till henne o då hade hon somnat!! Han e så go denna underbara kille!! Han har verkligen en sån naturlig förmåga att ta hand om barn. Amanda älskar juh honom över allt annat! O Emelie skiner som en sol när han kommer! O tilda lämnar juh inte hans sida...

Näe nu kommer snart gubben hem! Får väl ta o göra nått.. ha det gött!

lördag 3 januari 2009

Lördag igen..


D e juh inget annat än helg nu för tiden! hehe :)

Skönt i oförsig.. eller ja för min del så spelar det ingen större roll.. e juh hemma alltid ändå! hehe :) Men dte blir det snart ändring på! För i februari e det tänkt att jag ska börja jobba mina helger! Ska bli både skönt o jobbigt! Vill egentligen inte, men jag vill dryga ut mammapengen lite! O så förlänga tiden sen! Sen tänkte jag söka in till sjuksköterskeprogrammet igen till hösten så håll alla tummar ni har! Denna e på distans med studiegrupp i båstad! Hoppas verkligen att jag kan komma in! Tänkte att jag ska anmäla mig till högskoleprovet oxå! shit dte va längesen jag gjorde det sist! Kommer säkrt gå åt skogen men men! Man kan juh alltid prova! Tänkte säga att det kostar juh inget att prova men det gör det juh.. har för mig att det kostar 300..


Igår kom Sebbe o Tilda hit! Micke hämtade dom vid 14 tiden. O när han kom hem hade han vatt på väla oxå! O köpt ett presentkort till mig på 400kr! hihi :) Han e söt! Han tyckte att jag hade köpt så mycke till honom i julklapp så han fick dåligt samvete! hehe :) Det hade han juh inte behövt! Men jag blev helt klart glad! Ska hitta nån tid att åka dit o leta ett par byxor till mig! För dte e jag i akut behov av! Jag har bara 1 par vanliga byxor! Ja dte e sant! Resten e mammabyxoe! D känns juh inte så jättekul o ha längre!


På måndage det dax för Emelie att gå till BVC igen! Hon ska på sin 6 månaders kontroll med läkarbesök! Sebbe o Tilda ska stanna här till tisdag så jag får dra med mig 4 barn dit! jaja.. gåsamamma... suck... Men det va jag som kom med förslaget att dom skulle stanna till tisdag så jag får väl skylla mig själv.. hehe :)


Idag ska jag gå o träna med Mona! Ska blir riktigt skönt!!


Förresten en liten efterlysning! Om det e någon som hittar en gardin eller tyg som man kan sy själv till en gardin med Nicke nyfiken snälla säg till mig!! Amanda e helt såld på Nicke nyfiken! Tänkte att det hade vatt kul o ha en gardin till henne med de på!


Ja nä nu ska jag väl ta o sätta upp gardiner.. Jag har redan tatt ner julen.. den e mysig men nu e jag trött på den! haha :) Ha en trevlig helg!

torsdag 1 januari 2009

Januari!


Jag hoppas alla hade en bra nyårsafton!

Här va vi hemma själva, lugnt o skönt! Vi åt fläskfilé o gorgonzolasås! smaskens!! Emelie la sig i vanlig tid.. men Amanda fick stanna uppe ett litet tag extra o äta glass med chokladsås, maräng o banan! Smaksens! Amanda såg ut som en clown efter att ha ätit det! Så hon kom väl i säng vid 21 tiden! hehe :) Men sen sov båda töserna igenom rakerterna! Rätt skönt faktiskt! Jag trode Emelie skulle vakna för hon brukar vakna vid den tiden!


Idag tyckte jag att det va så fint väder så jag tog på töserna o gick till hembygdsparken.. Amanda ville såklart inte titta på några djur.. hon bara håller för ögonen! hehe :) Men när hon ser gungorna så går det undan! hehe :) Så det blev en hel del gungande! Emelie fick oxå gunga! Amanda tyckte det va jättekul när Emelie gungade brevid henne! hihi :)

Resten av dagen blir mest att bara mysa! Dom visar juh vänner heeeeeela dagen idag! Så det får bli nått sånt! hehe :) Msyigt!