torsdag 27 augusti 2009

Jaha, då va snart denna veckan oxå över.. konstigt.. jag hinner inte med!! Tiden går så fort...

Igår va Amanda o Emelie på dagis. Emelie tycker det e superkul!! Amanda oxå för den delen! hehe :) Efter dagis gick vi till BVC. Amandas 2½ års kontroll! Hon fick rita, hoppa, o sparka boll o svara på lite frågor. O allt gick toppenbra!! hehe:) Sen fick hon väga sig på stora vågen!! 11.8kg väger hon nu minsann!!! Hon har verkligen börjat ta sig! BVC sköterskan va jättenöjd. Hon ligger fortfarande under den sk normala linjen men hon följer juh sin kurva superfint! O hon va 89cm lång.
När vi va färdiga på BVC mötte vi mamma och Ebba precis utanför!! Amanda blev jätteglad när Ebba kom o beordrade genast att Emelie skulle hoppa av vagnen! hehe:) Emelie fick låna Ebbas vagn... Vi gick o åt mat i stan o sen gick vi till hembygdsparken! Alla tre fick leka av sig ordentligt! Sen stannade vi i stan o fikade. O när vi satt där så bestämdes det att Amanda skulle följa med mormor hem... jaha ja.. Så jag o Emeli latde oss o tog bussen hem. Lagade lite mos o köttbullar.. som Emelie krängde i sig på 2 minuter! hehe :) Hon va så kladdig att det fick bli ett bad i diskhon! Hon tyckte det va toppen!!
Sen passade vi på o busa o mysa lite! O sen blev det sängen för hennes del..
Det e så mysigt att bara ha en hemma ibland!! Härligt att kunna he 100% uppmärksamhet o mys! Men samtidigt saknar man den andra!

Idag körde vi o hämtade Amanda på förmiddan... sen hämtade vi Micke på jobb... vi körde allihop till Väla en runda.. gick där o lullade runt bara.. kul o titta på folk.. o drömma om allt man vill köpa den dan man blir rik! hehe :)
När vi kom hem åt vi middag o sen TV mys... Jag tvättade lite. O när det va dax att hänga upp tvätten skulle Amanda hjälpa till såklart! hehe:) Hon vill hjälpa till med ALLT nu! Laga mat, duka fram, hänga tvätt o städa... Det e såklart jättemysigt att hon vill hjälpa till! Men ibland kan man vilja göra det själv.. men men.. det e d där med tålamod! hehe :) Mitt har verkligen försvunnit känns det som.. rättaresagt.. jag hade nog behövt en dag att samla ihop mig själv... Men nu e det min jobbehelg så då har juh Micke barnen.. ska verkligen förska och koppla av då...

Näe nu ska jag slänga mig framför tvn... ha det så bra gott folk!

tisdag 25 augusti 2009

Tävling!!

Jag tävlar hos Linda om ett par sånna här namnbyxor!! Va med o tävla du med! Gå in på
http://alskadehjartegryn.blogspot.com

måndag 24 augusti 2009

Emelie går nu mer eller mindre hela tiden. Det e sällan som hon kryper.. Så könt faktiskt! Och hon börjar bli riktigt duktig på att gå med skor oxå! :) Just nu går hon omkring här med en docka i handen o e supernöjd!
Men annars har hon vatt på ett jättejobbigt humör på senaste tiden.. hon tappar tålamodet så fort nått går emot henne.. och skriker rakt ut i luften.. O e allmänt gnällig hela dagarna... Men hon har juh en del tänder på G tror jag.. det e riktigt många bulor i tandköttet iallfall...
Men hon e juh så go emellan sina attacker.. hehe :) Hon e så glad för dockorna och nallarna hon har! Leker jättemycke med dom! Och Amanda e jättesnäll och delar med sig av sina dockor o saker! Väldigt sällan några problem! :) O Emelie e en riktigt klätterapa!!! Överallt! Hela hela tiden! Upp på stolar o soffan och allt hon bara kan tänka sig.. men hon ramlar juh oxå o slår sig.. jag hinner juh inte fånga henne hela tiden.. O även om hon har ramlat så e hon tillbaka igen efter 3 minuter o klättrar! Hon e mer vild än tam! hehe :)

Idag har Amanda vatt jätteduktig att gå! Först gick hon när vi va på väla hela tiden! Och nu i em gick vi ner till stan och sen hem igen... d e en bra bit för henne! Plus inom en del affärer. Jag köpte ett skärp till Amanda.. hon har en del byxor som hon inte kan ha för att dom e för stora i midjan.. men med skärp så går det juh!!!
Igår va Amanda utan blöja hela dan! Och inte en olycka!!! Hon va jätteduktig! Idag har vi juh inte vatt hemma så då har hon fått ha blöja på sig.. Men hon har sagt till flera gånger att hon behöver kissa! Ett par gånger har vi hunnit springa in på nån toa!

Jag e så stolt och glad för mina underbara töser!!! Dom e världens mest underbara!!!! D e tur jag har dom! :)
Börjar annars känna mig ganske ensam... tycker det e långtråkigt att sitta här helt själv på kvällanra.. men jag har juh ingen större chans att komma ut o träffa folk heller.. när dom har lagt sig så kan jag juh inte göra så mycke.. o dom helgerna som Micke har dom så jobbar jag juh... o dom e juh bara där lördag-söndag... så då hinner jag juh inte speciellt mycke.. men men...
Igår kväll såg jag på Arn - riket vid vägens slut(visst heter den så?) Den va riktigt bra!!! Spännande, sorglig o superbra handling!! :)

Näe nu ska jag börja på vällingen här.. så mina små kommer i säng...

lördag 22 augusti 2009

D e visst helg nu...

Kan inte fatta att det e helg.. helt otroligt... förra veckan bara försvann...
O idag e jag riktigt riktigt rastlös... vill hitta på nått men vet inte riktigt vad...
Får väl se om jag kan hitta nån o terra! haha :)

Emelie har börjat gunga på gunghästen stup i kvarten... men när hon vill av så bara slänger hon sig av,vilket resulterar i en massa blåmärken o en massa skrik... Idag klättrade hon upp i fotöljen inne på sitt rum, o innan jag hann få tag på henne så ramlade hon ner... suck,... jag får snart sätta hjälm o skyddwkläder på henne... hon e mer vild än tam...
O hon älskar sitt dagis!!! Men nu har jag juh strulat till det.. iallfall när d kommer till dagis.. jag insåg att jag hade föer dagar att ta ut, så det har jag gjort, eftersom jag inte vet hur d blir med skolan.. men troligtvis så kommer jag väl inte in.. D e juh bara d att änär jag e hemma mammaledig får juh inte EMelie gå på dagis... men eftersom jag bar atar ut 4 dagar så får hon juh gå resterande dagar... men så kan jag inte lägga min ledighet över hela helgen eftersom jag jobbar då... men Lena och jag kom överens om att hon kan gå onsdag o torsdag... så får jag se hur jag ska göra med Amanda.. Amanda tycker juh att det e så kul va där nu när Emelie e där.. men jag vet inte hur hon reagerar om inte Emelie får komma med in... aja får se hur jag gör...

Igår eftermiddag hade jag o töserna riktigt mysigt... Vi gjorde en riktig fin fredagsmiddag! haha :) Fiskpinnar o mos!!!! hahahahhahahahah :) Vilken fin mat va?!?! Men men barnen älskar det! Amanda hjälpte mig att skala potatis, o sen hjälpte hon mig o göra moset. Hällde i mjölk, margarin o kryddor! Hon tyckte det va superkul!!! O när jag provsmakade skulle hon oxå såklart! haha :) Emelie fick oxå provsmaka!
Sen hjälpe Amanda mig o duka fram.. hon e jätteduktig!
Efter maten så gick vi in i soffan, töserna fick vársen skål med choklad i.. jag har fått börja ge Emelie oxå för hon snor Amandas annars.. men men hon får bara en liten bit choklad som jag delar i massa bitar så ser det ut som hon får mycke! haha :) Innan har dom juh visat Emelie på fredagskvällarna men det va visst slut nu.. Amanda blev så besviken... som tur va så har vi juh Emil film! Så vi satte igång den o satt o mös i soffan allihopa!!! Så mysgt!

Sen hoppade töserna i säng vid halv åtta! O sen hadejag det bara lugnt o skönt..tittade lite på friidrott o på buskis..

O idag vet jag inte riktigt vad som händer... får väl se...
Nu ska jag iallfall mysa med Amadna.. Emelie har fått gå o vila.. hon va jättetrött idag...

torsdag 20 augusti 2009

Zoo!

Jodå nu har jag äntligen fått åka till zoo! hehe :) Jag har tjatat hur länge som helst!

Jag fick mamma att åka med! hehe :) Så i tisdags efter dagis så åkte jag o töserna bussen till Höganäs. Mamma mötte upp oss och vi gick till Citygross o handlade lite dricka.. På kvällen gjorde vi en massa pannkakor som vi skulle ha med oss! Det e så dyrt inne på zoo så vi tyckte det va bättre att ha med oss mat..
O på onsdag morron va vi uppe tidigt! Vid halv nio gick vi bort till Josephina och Mats och hämtade Ebba. Amanda tyckte dte va SUPERKUL att Ebba skulle med!
Sen tog vi bussen till HBG och sen båten till Helsingör o tåget till Köpenhamn och sen slutligen bussen till zoo!

Vi va på zoo lagom till lunch så vi började med att ta fram pannkakorna. Men dom stora töserna hörde aporna och dom andra djuren så dom hade inte riktigt tid o äta... så vi gick en runda. Först aporna och sen fåglar o lejon! D va lagom med folk så dom kunde springa lite före oss.. Dom hade så kul! Skrattade o tjohade hela tiden!! Tittade på alla djuren!
Ebba vågade tillomed bli målad! Hon blev en supersöt liten tiger!!! Men Amanda vågade inte... hon ville så gärna men näe.. hon fick ett litet streck på handen... en annan dag skulle hon göra dte sa hon! haha :)
Efter att vi ätit glass så började dock deras energi försvinna.. dom hoppade upp i vagnen o sen tog d inte lång stund innan dom sov.. så där gick jag o mamma med 3 sovande barn! haha :)

Men efter nästan en timme så vaknade Ebba och vi väckte Amanda... så kollade vi på dom sista djuren och sen började vi resan hemåt! På båten åt vi varsen röd pölse... gottit! Sen tog jag o töserna tåget hem, o mamma och Ebba fick skjuts av Josephina hem!

Det va en superhärlig dag!!! O ingen av tjejerna gnällde nått!! Det va helt underbart!!! O Amanda pratar om att Ebba och hon tittade på elefanterna och aporna och allt! hehe :) Hon hade berättat för Lena på dagis om allt hon o Ebba hade gjort! hehe :) Hon e så glad för Ebba! :)

Idag har jag inte gjort alt för mycke... ska snart hoppa i säng tror jag...
Ha det så bra gott folk!

måndag 17 augusti 2009

Måndag

Jaha då va denna helgen oxå över.. jag har jobbat så den försvann så fort...

Lasse kom ner i förra veckan så han va här en runda i fredags, men Micke då.. Kul o träffa honom igen! Det va ett tag sen...

Emelie's inskolning på dagis e klar! Och det har gått jättebra!! Hon trivs som fisken i sjön på dagis! Så fort hon kommer dit så kryper hon in o leker.. hon har inte tid o säga hej då inte.. hehe :) Men det e rätt skönt.. Amanda däremot vill gärna att jag ska följa med in ett tag.. men hon vänjer sig snabbt hon med... Och på dagis har jag fått höra att Amanda har ändrat sig jättemycke!! Hon e mycke mer öppen och pratar o leker mycke mer än vad hon gjort innan.. Så det va jääekul o få höra!! Tror det gjorde mycke att Emelie oxå började! O för övrigt så tycker jag o många andra att hon har tuffat till sig under sommaren. Innan ville hon alltid sitta i vagnen när vi åkte buss o så, men nu går hon på själv o säger hej och hejdå till chaffören.. och kan även hälsa på folk som hon inte känner...

Nu ska man kanske göra nån nytta... eller? Jag e så lat... orkar ingentig.... aja... en dag så kommer orken tillbaka.. kanske.. hehe :)

Ha det bra gott folk!

tisdag 11 augusti 2009

Dagis!

Ja nu har dagis börjat för mina tjejer!!!
Igår va första dagen! När vi kom så mötte Lena oss i dörren! Amanda blev jätteblyg direkt och börja hänga och klänga på mig... Men alla dom andra barnen gick ut så det va bara vi kvar inne! Så Amanda började så smått leka lite med sakerna! Och Emelie oxå! Hon tog för sig nästan direkt! :) hehe :) Emelie tyckte det va toppen med dagis! Så mycke saker att upptäcka!!! hehe :) Igår va vi där en timme.. Sen åkte vi till Höganäs o hämtade mormor, o körde sen till morbror Conny och Sofie! Jag hade juh lägenhetsvisning klockan 14.20. Men det va juh ett par innan mig, o dom tackade ja till lägenheten så jag fick inte den.. men men.. jag ska ta det lite lugnt med o leta annan lägemhet nu, ska först se vad som händer med skola eller jobba eller vad det nu blir... börjar bli lite frusterarande att inte veta... men jag har mer o mer börjat ställa in mig på att det blir jobb igen... tyvärr.. ville verkligen komma in på skolan.. men men.. skam den som ger sig! Jag kommer söka till våren igen! Och då ska jag göra högskoleprovet oxå, så har man ändå lite större chans att komma in... det e juh så många som söker till skolan nu när det ser ut som det gör på arbetsmarknaden...

Idag va vi med på fruktstunden på dagis! Emelie såg juh genast all frukten som Maria satt o skar upp och hon blev helt till sig! Hon ville bara ha frukt!!! Hon struntade i allt annat! haha :) Hon hann kränga i sig 3 bitar medans dom andra tog 1... nädå hon e inte så gamig! hahaha :) Imorron ska vi stanna och äta lunch oxå! Det va visst hamburgare så det ska nog gå bra...

Resten av dagen blir nog ganka lugn.. det regnar, åskar och e fint väder om vart annat hela tiden... har vatt en runda i stan nu...

Jaja.. näe nu ska jag sätta igång o göra nån gryta till ikväll.. ha det bra gott folk!

fredag 7 augusti 2009

Antagning nr2 kom idag.. nu står jag som nr 5 i reserv.. suck.. kommer väl antagligen inte in.. Försöker ringa dom på antagningen o höra vad man har för chanser.. jag vet juh inte hur stor grupp det e som startas o så.. står som nr 23 på den utbildningen som e i Kristianstad... Men vill juh gärna in på den på distans..
D kommer juh ett tredje intag o där kan man juh komma in ända tills skolan har startat redan.. Bara jobbigt med jobbet... Jag kanjuh inte börja och sen helt plötsligt bara sluta.. eller kan o kan men ändå.. vill juh ändå att Charlotta ska kunna gå kvar på min tjänst.. hade vatt skönt för både henne, dom boende o resten av personalen...

får väl se vad som händer...

onsdag 5 augusti 2009

Bakken!

Jodå det blev Bakken i måndags! Trots regnet! haha :)
Vi sov hos mamma mellan söndag o måndag, o när jag vaknade blev jag så besviken.. det åkade o regnade.. tänkte jaha det va de de.. men ikke! Jag ringde Marre och vi bestämde att vi kule åka ändå! Regnkläder e juh alltid bra! haha :)
Så vid 10 träffades Marre, Lina och jag på knutan o tog båten över till Helsingör.. o sen tåg... fick byta i Nivå...o sen av i Klampenborg!!! O regnandet följde med oss... jaja.. Vi gick upp till Bakken och det va juh inte allt för mycke folk där!!! Gud va kul det va!!! Tack så jättemycke för en toppendag!!!!!!!! Det blev en massa skitsnack o åkande o ätande (både gott o riktigt snuskigt)!!! Tyvärr tog batterierna slut på min kamera så fort ja skulle ta första bilden.. suck.o extra batterierna låg i väkan hemma hos mamma...
Jag va hemma hos mamma o Peter igen vid 23 tiden tror jag det va... Peter hämtade mig vid bussen.. barnen sov som stockar då... O jag somnade på 2 ekunder när jag la ner huvudet på kudden! O barnen lät mig sova HELA natten!!! Emelie vaknade vid 7.20!

Vi åkte hem på förmiddan på tisdagen.. o när vi kom hem så hade Amanda 39.2 i temp.. suck.. sen hade hon mellan 39.2-40.2 i temp hela dagen.. men hon va inte specielt påverkad av det..lite tröttare än vanligt kanske, men inte som hon brukar... Aja.. alvedon o sen fick hon sova i min säng. men redan när jag gick o la mig så kändes hon mycke bättre....

Ja resten av veckan blir nog lugn... påfredag ska Mona, Robin, Amanda o jag gå o se på Nicke Nyfiken 2!! haha :) Amandas första gång på bio! Ska bli intressant o se om hon kan sitta still så länge... Det ordnar sig nog!

Lördag ska vi först till Sofie som fyller år!!! :) o sen ska jag ut med Madde!!! Det ska bli superkul det med!! Inte för att jag har allt för mycke pengar att röra mig med ute men men! Det ordnar sig alltid!

O sen på måndag så börjar töserna på dagis!!! Emelie har sin första inskolningsdag! Så konstigt det ska bli!! Men men.. hon börjar juh på samma avdelning som Amanda, o det e samma fröken som Amanda har som ska skola in henne... Så det känns så bra! O hon brukar inte va så främmad så jag tror inte dte blir några problem!

Näe nu ska jag ta o göra nått vettigt!
Ha det bra gott folk!

lördag 1 augusti 2009

Lördag

Ja igår va vi o lämnade den gamla lägenhet... Vi fårbetala 6 vådor(stavas det så?) i vardagrummet.. men skitsamma.. Skönt o ha lämnat den nu iallfall..

På eftermiddan åkte vi till pappa... han hade lite kläder där! Så hämtade hem 3 säckar med kläder!!!

Vi körde inom Conny o Sofie oxå! Vi gick o åt på Camillas! Smaskens! Vi tittade oxå till dom lägenheterna som jag har fått visning på i HBG. Det e juh i närheten av dom! Oh vad jag hoppas på den på grönkulla!!! Jag ligger 2 eller 3a på den.. Där va en som va intresserad av visning före o en som hon inte hade fått tag på så hon visste juh inte om han/hon va intresserad! Men JGA VILL HA DEN!!!! haha :)

Oh jag va juh måttligt förvirrad igår.. jag gjorde av med ALLT! Vi skulle köra till Maxi med Conny o Sofie.. fört blev jag av med min mobil så hittade jag den o så skulle jag sätta in Amanda i bilen.. då la jag den på taket!!! o glömde den där... så sen gick vi in o handlade o allt.. o sen insåg jag att den va borta o Conny ringde upp den.. o jodå den låg kvar på taket!!! Förvirrad.. nja. lite smått! haha :) Tur jag hittade den innan jag körde ut på motorvägen sen! D e jag i ett nötskal nu... ALLT e så förvirrat!

Idag ska jag iallfall lämna barnen till Micke.. där lär dom juh få fullt upp... Jag tycker fortfarande att det e för tidigt att barnen träffar hans nya, dom har vatt tillsammans typ 1 vecka.. hmm.. jaja.. D e mitt tycke.. men vi vet juh alla att vi inte har samma tycke...

Sen ska jag jobba idag... 11-18! Jag känner inte alls för o jobba idag... jag vill va hemma o sova!!! haha :) Somnade halv fyra imorse.. kunde inte somna... MEn men när jag väl kommer dit så e det nog OK.

Jag längtar bara till måndag! Jag tjatar va?! haha :) Men jag gör verkligen det! Det ska bli så kul o åka iväg till Bakken!

JA näe nu ska jag packa ner alla saker som ska med till Micke... Ha det