fredag 30 oktober 2009

då va det helg igen!! o jag e ledig denna helgen! :) Så skönt!!! I helgen sk ajag bara ta det lugnt! Amanda ska på barnkalas på söndag till Ebba, men annars ingenting planerat!!! Riktigt skönt faktiskt! :) Hoppas vädret blir bra så blir det kanske en runda till hembygdsparken! :) Jag sak ner till stan o köpa tossor som töserna kan ha när dom sover på dagis, dom sover juh ute i vagnen och utan skor, så det blir lite kallt om fossingarna! hehe :)

Slutade klockan 10 idag, gick ner till stan o köpte en laddare till mobilen.. Smillar har lekt med den jag hade o tatt sönder den.. så jag har lånat Mickes.. men han behöver juh oxå sin så det var bara o köpa en ny.. en gick jag till Coop o handlade lite o sen hem o somnade en stund i soffan.. Har vatt en lugn natt, men jag har ändå haft svårt att sova... men men.. sov 1½ timme.. sen hämtade jag barnen på dagis kvart i två. Dom sov båda två när jag hämtade dom, men Amanda vaknade så fort jag tog i vagnen :) Vi gick inom Netta och handlade det jag missade på Coop.. o sen stannade vi till vid lekplatsen så Amanda kunde leka lite.. Emelie sov som en stock... hehe :)

Hem o mös en runda i sängen med barnen.. kollade på Emil..så mysig! :) Sen blev det till o laga lite mat.. fisk o mos! smakaskens! :) o nu sitter vi o myser i soffan o tittar på barnkanalen..
Amanda vill gå o lägga sig redan.. hon har jättesvårt att hålla sig vaken nu när det blir mörkt å fort.. men lägger hon sig redan så lär hon vakna innan tuppen imorron..o det vill inte mamma! haha :)

Jaja.. näe det e väl det då.. ha dte bra gott folk! :)

torsdag 22 oktober 2009

I tisdags va vi på tropicariet!! Micke va oxå med! Båda barnen va lite tveksamma först.. men sen tyckte dom att det va roligt!! :)
Körde en runda till Ikea o åt en ikea korv till lunch! hehe :) o sen hem olämnadeMicke som inte mådde så bra.. jag o töserna körde till MAXI o handlade.. o när vi skulle hem så klättrade Amanda upp i sin bilstol som vanligt..men sen skulle hon stänga dörren o då fick hon inte tag på den utan flög ut med huvet först ner i asfalten... Hon fick en bula i pannan..

Hon mådde bra, men jag ringde ändå 1177 för säkerhetsskull.. men dom tyckte att vi kunde va hemma.. o det tyckte jag med..
Amanda la sig i min säng o vilade.. somnade till.. o när jag tittade till henne såryckte hon med höger arm o ben... jag väckte henne.. o hon slutade.. men efter en kvart så gjorde hon samma igen.. o så sa hon "titta mamma armen gör". Ringde 1177 igen o då tyckte dom att vi skulle åka in. Dom tyckte vi skulle åka till Ängelholms jourläkarcentral. Där satt vi i 2 timmar.. sen fick vi komma in.. Under hela tiden så ryckte hon.. o när vi kom in så tyckte läkaren att vi skulle åka till HBG istället.. suck.. så lämnade Emelie hos Micke o sen körde vi in till HBG.. komin direkt på ett rum o hon sa att det bara va några före oss.. Skönt tyckte jag då... såkom hon in igen en halvtimme senare o kollade till Amanda.. o då sa hon att det kommit in 3 trauma.. så det kommer att ta tid.. Såklart att dom går före.. men tiden e juh sååååå dryg!
Halv tolv kom läkaren in o han tittade på henne.. han tyckte att vi skulle stanna över för observation.. hon hade fortfarande ryckningar, men inte så mycke längre...
Vi kom upp till barn röd vid halv ett tiden.. o där ville dom ta blodtrycket på henne.. jo tjosan! Amanda skrek helt hysteriskt!! Jag har aldrig hört henne skrika så. Hon va verkligen livrädd,sen ville dom sätta nåli armen oxå..men det fick dom hoppa över.. det gick inte..
Vid 2 tiden fick vi hoppa i säng.. Amanda somnade ganska snabbt.. men jag låg o vände o vred på mig.. sen kom en sköterska in i gång i timmen o kollade till Amanda.. Vid halv fem å ryckte hon igen o sen vid 7 tiden oxå.. men sen va de inte mer...
Vid 9 tiden kom läkaren in för rond.. nu va det juh en annan läkare än den vi träffat dan innan.. o han tyckte att jag överdrev ryckningarna.. hon ryckte säkert bara i sömne.. mm visst precis som om jag inte kan se skillnaden.. plus att hon hade vatt vaken dom andra gångerna dagen innan.. suck.. men men.. han tyckte vi skulle åka hem direkt, men en SSK tyckte vi kunde stanna till efter lunch o det tyckte jag lät bra. Hon fick lite mat o sen kom Micke oEmelie. Vid 14 tiden fick vi åka hem. Vi tog en fika på sjukhuset först.. o så fick vi sms av mamma att dom va i HBG.. så vci mötte dom på Jet. Amanda va så trött men hon tyckte det va så kul o träffa mormor igen! hehe :)

På em blev det McDonalds mat, jag orkade bara inte göra mat...
Sen blev det en tidig kväll för oss alla! :)

Men det resulterade i att Emelie vaknade halv sex imorse.. suck.. men hon vilar nu iallfall.. sen ska vi hem till mamma o hälsa på! hehe :)

Ha en bra dag!

söndag 18 oktober 2009

Emelie sov hur gott som helst inatt i sin nya säng!! =) Så duktig så!!! Så härligt att få sova en hel natt! :) Amanda vaknade 22.20 och ville komma in till mig.. men det va juh OK! Jag had einte hoppat i säng än då.. Pratade med bror och syster halva kvällen hehe :)

Idag tog vi en runda till hembygdsparken. Vi va där i ca 2 timmar! Jättehärligt väder! :) vi kollade lite pådjuren o barnen fick leka en massa! Vi åt varsen korv till lunch hehe :) Senkörde vi hem så Emelie kunde få vila middag! :)
Men när jag la henne så hoppade hon av sängen o stod o knackade på dörren! hehe :) Lillebusen! Men jag la tillbaka henne o då somnde hon direkt! :)

Resten av dagen har vi mest vatt hemma o myst! Emelie ramlade här innan.. bet sig i läppen.. jag vet inte om det gick rakt igenom men hon har sår både på insidan o utsidan.. o på utsidan e det ganska djupt.. men efter ett tag så slutade det att blöda iallfall.. o hon har en rejäl fläskläpp oxå! :)

Nu ska snart barnen i säng.. o jag ska ligga o slöa i soffan! hehe :)

lördag 17 oktober 2009



Idag har Emelie äntligen fått en ny säng!! Hittade en likadan som Amanda har på blocket. Den fanns i Blentarp. Så vi körde vid 9.30 tiden. Hämtade min syster Camilla som bor där oxå så hon fick visa vägen..


Efter vi packat in sängen i bilen körde vi hem till Camilla och åt lite lunch! Det e juh inte så ofta man träffar dom så det va trevligt! Amanda lekte med Jonathan inne på hans rum! Och Emelie satt med oss för det mesta iallfall! :)




Vi va väl hemma vid 17 tiden nånting.. Micke hjälpte mig upp med sängen o sen åt jag o töserna! O sen kunde jag inte hålla mig! Va tvungen att sätta ihop sängen o bädda den! Emelie tyckte det va kul o prova den nya sängen! Får väl se hur det går ikväll när hon ska lägga sig... Det va så bra med Amanda när hon fick sin sån säng för hon vågade inte hoppa ner i början.. men det vågar Emelie!!! hahah :) Men hon e duktig o tar fötterna först! haha :) Alltid nått.. men jag tänkte lägga madrassen som hon har i spjälsängen brevid hennes säng inatt om i fall att hon hoppar av den..




torsdag 15 oktober 2009

Inskolningen på nya dagis har börjat! Och det går jättebra!!!!!!
Dom va där första gången igår. Igår efter jobb så åkte vi dit, micke va oxå med. Töserna gick ifrån oss direkt och ignorerade oss nästan hela tiden. Så det va skönt att det gick så bra! Amanda pratade tillomed med personalen direkt! :) hehe :) Det kändes riktigt bra! Amanda satte sig o rita med dom andra barnen. Hon ville göra det dom gjorde... så det va skönt!
Idag va vi där igen. Men då va det bara jag i töserna. Dom gick ut direkt efter att vi kommit. O jag va där i ca 15 minuter sen gick jag.. så barnen va där o 45 minuter själva. Och det hade gått så bra!!! Imorron ska dom va där mellan 10 och 12 så får dom mat där oxå. Micke får lämna och jag får hämta!!! =)

Idag ska jag jobba.. suck.. har ingen som helst lust att jobba idag... Vill va hemma ikväll med!! haha :) Men men.. bara en natt till sen e jag ledig till måndag! =)
Jag har hittat en likadan säng somAmanda har till Emelie! Den finns i Sjöbo! Förhoppningsvis så kan jag åka o köpa den imorron!!! Jag vill vill villl!!!! Emelie fastnar mellan spjälorna hela tiden om nätterna.. o sätter jag på ett spjäskydd så drar hon bara ner det..

Jaja får väl se om jag kan ha bilen.. e juh inte så säkert längre nu.. den lär väl inte va hemma alltför mycke längre.. fast jag betalar oxå på den Micke glöm inte det! ;)

Oh jag blev så sugen på att gå ut på lördag..Mona sa att det va Schlagerbar på bahnhof!!! Jag vill oxå!! Men har ingen barnvakt.. snyft.. Hade bara mamma vatt hemma så...men men..

Jaja.. näe nu ska jag ta hand om tvätten..

tisdag 13 oktober 2009

Igår hade jag Rabdido party här hemma! :)
Charlotta, Johanna, Mona, en kompis till mona och en kompis till kompisen(hehe ) kom! Inte så många men det va kul ändå! :) En massa fina kläder! :) Köpte en tunika till Amanda och en tunika och byxor till Emelie!:) Det jag köpte till Emelie tyckte jag va så fint! Men Amanda va inte så impad för det va grönt.. haha :) Detva juh inte rosa!! :) Men hon fick en rosa o brun tunika. Så hon blev nöjd iallfall! :)
Jag e lite småsur för att jag inte fått mina kläder från Me&I... Men men får hoppas dom kommer snart annars får jag börja söka efter dom..
Jag saknar fotonafrån Hylinge oxå. Dom skulle komma i slutet av vecka 41. Nu e det 42. Visst det e bara tisdag men ändå...

Idag ska jag jobba igen.. shit en fridag bara försvinner! haha :) Men men.. jobba inatt o sen natten tillfredag oxå. Sen e jag ledig fredag o lördag o sen börjar jag tre på måndag o jobbar bara till 20. Så det e skönt! :)
Nu har jag fått tid o plats till att göra högskolaprovet.Min tanke va ett tag o strunt i det.. tänkte nu när jag ändå har börjat jobba så kan jag likabra göra det ett tag. Men eftersom jag har betalt o allt så varför inte göra det.. jag har juh tillomed sökt in på olika utbldningar.. Så jo, jag ska göra provet.. kruxet är att jag måste ta ledigt..men men.. jag får väl förska göra det..

Imorron ska töserna börja på det nya dagiset! :) Amanda ser framemot det! :) Jag saknar fortfarande det gamla! Men jag har bestämt mig för att detta kommer bli likabra som det andra! Ja det blir säkert jättebra! haha :)

Ja näe nu ska jag ta hand om tvätten..

lördag 10 oktober 2009

Ja så va det helg igen.. det va väl tusan vad dagarna o veckorna springer iväg...

I torsdags gick töserna sin sista dag på Ängavångensförskola.. Jag kommer sakna det stället!! Jättehärligt dagis! Men men.. det nya komer säkert bli bra det med... Dom har juh bättre tider iallfall.. aja.. första dan e på onsdag.. både jag oMicke ska dit då.. sen blir det nog mest Micke som får ta inskolningen denna gången.. jag jobbar.. o jaghar lite svårt att ta ledigt nu när jag precis har börjat jobba..
Efter dagis åkte vi till Höganäs o hälsade på Wenche, Alicia och lilla Oliver!!! Så söt han e!! O så liten!! :) Det e så man blir sugen på en till! :=)

Igår gick vi en runda till ÖoB och träffade Mona. Härlig prommenad!:)
O Idag har jag lämnat töserna till Micke.. o snart ska jag iväg o jobba.. börjar 12.. o slutar 12 imorron...

Nån somville kommapåRabdido party???? Jag behöver folk!!!! haha :)
Snälla kom!! Jag bjuder på god fika! hehe :)

tisdag 6 oktober 2009

Då va en ny vecka påbörjad... Jag började jobba halv tre igår. Fick gå hem en runda vid sex o ta barnen medans Micke tog Sebbe på hockey. Han fyllde juh år igår o hade fått det i present!! Han va så stolt när han hade sin matchtröja på sig som han fått av faster Sussie (väl?). Men Rögle vann!!!! Wiiiiha!! Jag är inte ett dugg intresserad av hockey, men visst när det e Rögle -Timrå då e det kul! o speciellet när Rögle vinner!!! Eller vad säger ni Enbloms? hehe =)

Jag skulle ha slutat klockan 10 idag, men fick jobba över till halv tre. Det gick bra. Tiden gick ganska fort faktiskt. Barnen fick va en halvtimme extra på dagis. Så dom fick mellis oxå på dagis. Mina goa ungar!!! Dom fick med sig foto från dagis idag. O alla Amandas teckningar.. dom ska juh bara gå på detta dagiset 1 gång till... Det va varsena jättefina portfolier som domfick!! O varsen CD med alla deras bilder!!! Oh jag bara älskar detta dagiset!!! Vill juh inte byta egentligen.. Det gör så ont i hela mig!!! Men jag försöker intala mig att de blir likabra på det nya.

Men det verkar iallafall fungera bra med att Micke hämtar dom o lämnar på dagis. Tror att töserna tycker det e kul att få spendera extra tid med Micke. O jag hoppas att han tycker det e kul med! :) Tycker dessutom att det e skönt att vi kan samarbeta så bra som vi kan nu. Vi kan prata mycke bättre nu än vad vi kunde när vi va tillsammans.. synd egentligen.. ja inte att det går bra nu.. utan att det inte fungerade innan.. klart att jag ibland tycker jag e välrdens idiot som lämnade honom. Men samatidigt vet jag att jag mådde inte bra då, och skulle jag gå tillbaka så kommer det säkert bli samma.. jag kan inte lite på honom.. även om jag hade velat...
Hittade vigsel ringen för nån dag sen.. o visst gör det ont att vi inte ens va gifta ett år.. o Ja det gör ont när folk hela tiden ska skojja om det.. eller när folk säger att Ha där ser ni ni hade för bråttom.. kanske det.. men jag tror inte det hade hållt även om vi inte gifte oss...

Strunt samma.. Glad att det fungerar bra nu iallfall!! :)

Oh Conny o Sofie va på UL igår!!! Vilket underbart fint kort ni fick med hem!!!! Det blev så verkligt att dom ska ha en liten bebis!! hihi :) Pappa Conny! hehe :) O mamma ska bli farmor!!! Det låter lite konstigt att hon ska bli farmor!!! Hon har juh vatt mormor så länge som jag kan minnas nästan.. men farmor! haha :) Härligt ska det bli iallfall!! :) O jag ska bli faster!!! Moster har jag juh oxå vatt så länge jag kan minnas!!! Sandra e juh bara 3½ år yngre än mig.. Men faster det e nytt! haha :)

Jaha imorron e det jobb igen.. halv tre börjar jag! Men jag tycker faktiskt att det e riktigt kul på jobb! Jag kommer juh inte ihåg hälften av allt som ska göras! Tur man har bra arbetskamrater som står ut med att man frågar 1000 frågor i timmen! haha :) Men en dag så kommer jag nog in i det! haha :) när jag slutade så hade vi bara haft öppet i 4 månader.. så ingen hade riktigt koll på vad som skulle göras o rutiner o så.. men nu har dom juh jobbat in sig.. så nu får jag lära av dom! Och som sagt! En dag så kommer man in i det! :)
Skönt att börja jobba igen iallafall... o få en vardag o rutin hemma! :) O man uppskattar juh verkligen sin ledighet! :)

Näe nu ska jag glo lite på TV sen bli det sängen.. e rätt mör i kroppen.. ha det gott folk! :)

lördag 3 oktober 2009

Igår va vi på kalas hos Matte! Först gick vi på fotboll.. Tim spelade.. Ganska kallt! En annan visste juh inte att det va fotboll! haha :) Men det va kul! Träffade Lasse, Malin och Emma! Så stor Emma blivit! :)
Hemma hos Cia fick vi tacos! Smaskens! :) O så fick vi snickers tårta eller Marabou choklad tårta! Smaskens det med! :) Amanda tog nog 3 bitar! haha :) GAM! hehe :)
Sen kollade vi på Idol hos dom o när klockan va 21.30 så körde vi hem. Skjutsade Conny o Sofie hem oxå.

Idag har det vatt så otroligt trist väder. Men det gjorde inte så mycke.. jag hade en massa saker att göra här inne så... Jag bäddade rent i alla sängar, o sen tvättade jag nere i källaren. Rymde upp lite. O sen gick vi till lill Ica o handlade lite. O sen in igen.. Amanda va på ett så tråkigt humör hela dan.. men hon blev nog rastlös när vi bara va inne hela tiden. Men så fick hon åka med Micke o hämta farfar på knutpunken så blev hon på toppen humör!! hehe:) Dom kom hit allihopa sen oxå o fikade lite..

Nu ska jag se på Körslaget, synd bara att Ugglas e med... suck.. jag klarar juh inte riktigt av henne.. men men.. får blunda när hon e med! haha :)

fredag 2 oktober 2009

Ja då va dte helg igen! :)
Idag ska vi på kalas hos Matte som fyller 20 på söndag!!
Vi ska hämta upp Conny o Sofie på vägen.

Ja innan kalaset lär det bli ganska så lugn dag faktiskt.. känner inte för att göra nått speciellt... Tråkigt väder oxå. Ena sekunden regnar det i nästa skiner solen.. blåser gör det oxå! hehe :) Det e minsann riktigt höst nu!

Amanda e jätteduktig nu, hon går på toaletten själv o kissar. Väldigt sällan om det ker olyckor nu! Jättekönt att bara ha ett blöjbarn nu! :) Ja Amanda har juh blöja på natten.. men det märks juh att det inte går så mycke blöjor...

Idag ska lilla Mella begravas, tänker så på hennes föräldrar. Det måste va bland det värsta man kan göra, att behöva begrava sitt eget barn. Jag känner inte föräldrarna, vet vem dom e, men har nog aldrig sagt ett ord till dom, men har följt deras blogg.. O kan aldrig i mitt liv föreställa mig vilket helvete dom måste gå igenom. Så en extra tanke går till dom idag.
Sov gott lilla Mella.