lördag 27 februari 2010

Lördag hela långa dan =) Härliga lördag!
Jag sov till 10!!! Och då vaknade jag för att det va nån från Rabdido som ringde.. ojdå jag skulle juh ha ett sånt party imorron.. det hade jag helt glömt.. men jag fatatde mig snabbt och sa att jag vatt vaken hela natten med barn som kräkt! haha :) Ingen vill komma hit om man har kräksjuka! haha :) Jag får ordna ett nytt datum o så får jag försöka få hit lite folk.. brukar inte va det lättaste.. men men :)

Jag har vatt o storhandlat idag! Skönt i ha det gjort!!! :) Så nu e frysen fylld igen! :) Idag blir det mest en lugn dag för mig själv. Det behövs ett dagar när man bara finns.. och jag får återhämta mig.. så jag får nya krafter tills barnen kommer igen!! Jag saknar dom varje minut som dom inte e hemma. Men som sagt. Jag behöver ladda batterierna! Amanda e juh sååååå trotsig just nu!! Och Emelie som ska göra precis som sin syster gör juh då precis likadant som Amanda.. så e Amanda sur så e Emelie det oxå.. o sen tävlar dom hela tiden om vem som ska sitta i mitt knä eller vem som kan få min uppmärksamhet mest! hehe :) det låter kanske inte så farligt men när det e varje dag hel hele hel hela tiden så tar det på krafterna.. samtidigt har jag skolan som jag måste fixa med! Men jag har gett mig fan på att jag ska klara av det!!!! Jag bara ska göra det!

Jag har fått erbjudanade på en lägenhet nere på Ängavången, där jag o Micke bodde innan.!! Vill så gärna ha en lägenhet med trädgård så barnen kan få gå ut o leka lite! O som vi kan grilla i till sommaren!!! :) Sååå mysigt! Försöker få tag på hon som bor där, men föst va det ingen som svarade o nu tutar det upptaget.. det har gjort det i snart 2 timmar.. suck.. har kanske lagt av luren.. :)

Imorron e tanken att Conny, Sofie, Amanda och jag ska åka till Tropicariet och sen väla/Ikea. Men vi får se hur Sofie mår och hur hennes bltr ligger.. om hon får va hemma imorron.. Annars får vi ta det en annan gång! Bättre att lille Filippa får växa till sig i mammas mage så hon kan komma ut stor o frisk sen! :) Oh jag längtar så till hon kommer! hehe :) Jag vill snusa bebis!! hehe :)

Ja förresten igår så unnade jag mig ett bio besök.. jag gick själv.. hade ingen som kunde/ville följa med.. så det fick bli själv men det va helt OK! såg Farsan!! Den va faktiskt helmysig!! Och rolig! :) Den rekommenderas! :) Jag vill se Shutter Island oxå, men då får jag ha nån med mig.. Jag som e så mörkrädd vågar inte gå o se den själv.. hehe :) Jag e en liten mes! hehe :)

Näe svara nu tant så jag kan komma o titta på lägenheten! hehe :) Men jag vet juh inte hur jag ligger på den.. dom låter juh 3 st komma o titta på den och sen e det vem utav oss som har flest dagar som får den.. om nu alla 3 vill ha den alltså.. hehe :)

Over and out! :)

torsdag 25 februari 2010

Nu e arbetet klart!!!!!!!!!

Vilken stoooor sten som kom av mina axlar nu!! Jag har antagligen inte gjort rätt nånstans, men nu har jag iallfall skrivit ner det och det får gå hur det vill.. jag lär få kompletera och göra om men jag bryr mig inte om det! Bara det i slutänden blir godkänt så..


Idag har jag vatt hemme med töserna som fortfarande hostar och e förkylda.. dom har varit ganska pigga och hade antagligen kunnat gå på dagis. Men jag tycker att dom kan få bli friska istället.. Lugn alla.. jag får inget i från försäkringskassan så dom kommer inte att kolla min blogg o söka upp mig.. man får helt enkelt inte VABa när man pluggar... då får man bara missa en massa från skolan. Men som sagt.. jag tycker att dom ska få chansen att bli friska.. Så imorron ska dom oxå va hemma faktiskt. Sen ska dom juh till Micke nångång under dagen..


Vi gick till brandstationen med Niklas och Noel idag. niklas bor under Micke och e en jättego kille! Näe vi e vänner och inget annat.. jag hörde allas tankar på en gång haha :) Iallfall så hade brandstationen öppet hus idag så vi traskade dit! Emelie somnade i vagnen men Amanda tyckte det va toppen!! Hon åkte brandbil!! och sprutade vatten med vattenslangen, provade brandjacka och satt i polisbilen (bättre nu än när hon blir äldre) och tittade i ambulansen! Hon va helt inne i allt! Så roligt att hon ville prova! Dock ville hon inte åka upp i korgen.. eller ja det va nog jag som inte ville hehe :) Hade jag åkt med så hade hon säkert gjort det med.. men men.. mamma e en fegis när det kommer till höjder...
världens sötaste brandflicka!
Annars har vi mest vatt hemma och tatt det lugnt.. töserna har badat ikväll och nu sover dom gott i sina sängar.. förhoppningsvis så gör dom så hela låååånga natten! :)


Ja det va min dag det! tror jag ska slänga in nån bild här oxå för engångsskull.. jag har vatt dålig med det på sistone...

onsdag 24 februari 2010

Jag önskar att detta förbannade jäkla arbetat va klart nu!!
Fatta människa att det e INGEN som fattar vad du vill att vi ska göra!!!!!!! Det kan inte va fel på hela klassen! Ooooooooooooooooooooooooooh jag blir så arg o frustrerad.. o så fruktanvärt orkeslös... Jag vill se att ljuset nu... Jag vill hitta tillbaka till mig.. till den som inte hela tiden har ont i magen, ont i huvudet, hela tiden har så dåligt samvete..
Jag vill vara jag igen.. Men var hittar jag henne?

söndag 21 februari 2010

Då va denna dagen över.. det blev inga ankor idag.. töserna e sjuka.. dom har feber.. inte mycke bara precis över 38 grader men ändå.. vill inte dra ut dom i onödan.. Så det blev en riktig hemmadag. Amanda har mest vatt trött och hängrig och inte velat göra nått speciellt...

Micke kom o passade töserna medans jag körde o handlade. Medans jag gjorde maten sen så somnade Amanda framför tvn.. suck.. inte bra.. när hon vaknade ville hon absolut inte äta.. och nu när hon ska sova så vill hon inte såklart.. hehe :) Men hon ligger i sin säng och tittar på Nicke Nyfiken! hehe :) Favoriten!

Själv ska jag sätta mig o läsa lite.. Jag lovar jag somnar snart i soffan! haha :)
Då e snart denna helgen oxå över! Fast det e långhelg för mig.. e "ledig" måndag o tisdag oxå! Fast ledig e man juh aldrig... Plugga måste jag göra! Men imorron e töserna hemma från dagis. Emelie ska på BVC, hon ska bara få vaccin, eftersom hon inte kunde ta det när hon va på sin 18 månaders kontroll för då va det dax för andra omgången av grisasprutan...





Dagens planering e inte så stor.. jag skulle behöva handla lite... så en prommenad blir dte väl.. Amanda ville mata ankorna oxå.. så det blir väl en runda ner till stan och mata dom och handla där... jag skulle behöva plugga oxå.. har ett arbeta som jag bara fasar för.. jag kommer ingenstans.. så fort jag börjar så fastnar jag hela tiden.. Inte kul alls...





Anaanrs blir d nog mest lugnt... eller ja lugnt e d sällan här hemma.. Amanda e så trotsuig mot mig hela hela tiden. O så gör juh emelie likadant som amanda.. men men...





Igår satte jag in en tv till töserna på deras rum.. tv och dvd! Det va fan det bästa jag gjort på länge! Nu leker dom där inne... visst det e kanske inte bra o ha tv på deras rum men dom e juh där nu och leker o har tv igång i bakrgrunden.. Amanda kom dock inte till ro inne på rummet igår ändå för natten.. men men.. Vi får väl se!





I fredags labbade vi i skolan! Då va det dax för att öva på att sätta bäcken och dra upp injektioner! Det första.. mindre kul.. det andra betydligt roligare! Och nästa gång ska vi öva att sticka! Det e det bästa på hela utbildninegn!! haha :)

Vi har väldigt roligt när vi labbar iallfall! hehe :)

Jag åkte hem till mamma efter skolan i fredags. BArnen va redan där. Så vi hade mysfredag där. Åt tacogratäng och sen tittade vi på Lets Dance! Vi sov där till lördag och sen startade äventyret med o komma hem! hehe :) Inte det lättaste.. på helgerna går det inga bussar mellan Höganäs o Ängelholm.. urdåligt tycker jag!!! men men.. så e det! Så buss till HBG blev det.. vi käkade McDonalds lunch där, och sen tog vi oss upp till sjukhuset. Sofie ligger inne med högt bltr så vi hälsade på en runda.. så tiden gick lite för henne.. så trist o ligga på BB o höra alla bebisar när man själv inte har.. har juh själv legat där när jag väntade Amanda.. riktigt tråkigt! Men snart e det dax för lilla Filippa att komma ut! Eller som Amanda säger lilla Pippa! hahaha :) Vi tog bussen från sjukhuset till Ängelholm sen. Micke mötte oss.. Amanda sov i vagnen o Emelie gick.. hmm.. Micke kom hit vid 18.30 tiden o så kollade vi melodifestivalen och sen va den dagen över...


torsdag 18 februari 2010

Snö snö snö!
Hoppas det slutar snart igen.. känns som om det kan blir jobbigt att ta sig till skolan imorron annars.. men jag ska göra ett försök! :) Barnen e hos mamma. Amanda va jättetrött idag och ville verkligen inte till dagis, och mitt mammahjärta kände att dom vatt väldigt mycke på dagis denna veckan. Min underbara mamma ställde upp direkt! Tur jag har henne!!! Tanken e att när jag e klar i skolan imorron så åker jag hem till henne och stannar där och sover till lördag. Mysigt! :)

Sett OS idag! Anja e juh så underbar!! GO Anja!!! Shit vilket psyke man måste ha att slänga sig ut i en backa som kunde tatt hennes liv igår.. helt otroligt! O gjorde det riktigt bra! Så som sagt GO ANJA!
Men nu klockan 20 ska jag faktiskt överge OS och se på förlossningskliniken. Jag har sett OS hela hela tiden innan hehe :) Tycker faktiskt att det e lite kul med vinter OS.. har inte tyckt det innan.. men men..

Jaja.. Over and Out

onsdag 17 februari 2010

Jag tycker det e fredag idag.. men så väl e det väl inte va? :) Lilllördag e det juh ioförsig! hehe :) Jag e så förvirrad i dagar o noll koll på vad som händer runt omkring mig.. Jag e så otroligt trött.. Orkar ingenting.. har inget tålamod.. känns som om jag bara skriker och skäller på barnen.. så vill jag verkligen INTE ha det.. dom e mitt allt! Min underbara små hjärtan! Men det e väldigt jobbigt iallfall.. Ibalnd fudnerar jag på om nått e fel.. dels e jag juh så trött och dels blir jag sjuk hela tiden.. i oförsig så e det juh en ond cirkel.. man blir juh trött av att ständigt vara sjuk och för att man e trött så blir man aldrig riktigt frisk.. suck.. Men jag borde nog ta och äta lite extra vitaminer eller nått.. Men men.. det känns iallfall inte kul att aldrig känna sig riktigt glad.. snarare känner jag mig gnällig o negativ hela tiden.. Jag vill inte göra det.. men gör dte ändå..

Nu ska jag se OS en stund till och sen ska jag ta en tidig kväll..

tisdag 16 februari 2010

usch idag e det en jobbig dag.. Jag va så trött när klockan ringde imorse.. Vlle inte alls gå upp.. men hade inte mycke till val.. upp och göra ve mig o barnen.. lämna på dagis och sen iväg till skolan... Nutritionsföreläsning va på schemat.. intressant, men trist med en föreläsare som bara läser från PP presentationen.. men men.. så e det.. o sen hade vi etikseminarium. Det gick bra. Gillar seminarium.. eller ja iallfall dom vi har haft hittils.. sitte i grupper och disskuterar och sen tar man den i klassen...
Sen va det resa hem med tåget och hämta barnen från dagis.. På vägen hem gick vi inom affären o handlade lite.. Amanda somnade i vagnen.. Emelie gick hela vägen hem! Hon e så duktig på att gå! :)
Nu e tanken att jag ska läsa en massa.. men jag e helt slut i huvudet!!! Shit! Det e jättekul med skolan men det e väldigt jobbigt!!! Hade jag fått ett jobb hade jag nog hoppat av o tatt det! Hemskt men så e det.. det tar jättemycke på min energi detta.. Jag orkar ingenting längre.. jag har ingen tid för nått annat än skolan.. Jag har ständigt ont i magen och ont i huvudet.. stressad hela tiden.. O har så dåligt samvete för att barnen får va på dagis så länge.. men men så e det... Får väl se vad som händer i framtiden..
Ja så e det ju det här med sommarjobbet.. FAN säger jag bara.. Idag ringde dom från förlossningen o sa att jag får sommarjobb där. mellan den 7e juni till i mitten av augusti.. men jag va juh på Närsjukvården på intervju i måndags och dom erbjöd mig sommarjobb plus timmar i vår.. Oh vilket ska jag göra?!?! Jag skulle tycka det va kul med förlossningen, men på närsjukvården så får jag erfarenhet utav så mycke annat.. egentligen mer än på förlossningen utav det som jag läser till.. Oh va jobbigt detta e!!!

Iallfall.. jag e så glad för mina underbara töser! Dom e bara så goa! Amanda har blivit så stor så snabbt! Hon pratar som bara den. O har blivit så kelig, vill gärna sitta i knäet och bara mysa. Och Emelie har oxå blivit så stor. Hon har oxå börjat prata mer o mer. Hon visar verkligen vad hon vill! Hon har ett humör som e av denna världen! Men oftast e hon så go :) Emelie vill gärna va med o laga mat, diska göra välling.. hon vill gärna sitta på pottan oxå hehe :) Men hon vill inte kissa på pottan, hon bara sitter på den.. gärna när Amanda eller jag kissar då ska hon sitta på pottan o "göra" samma.. men igår nr hon sprang här nakenfis o kissade på golvet så satte jag henne på pottan så hon skulle kissa vidare där, men IKKE! Som hon skrek hehe :) Jag trode hon skulle tycka det va kul men nej nej..
FRågan kom upp på dagis idag om Amanda ev ska byta grupp till en större grupp. Eller för äldre barn.. Dom frågade om det va OK för mig att vi delar på Amanda o Emelie.. men det tror jag inte e några problem. På den avdelningen som dom går på nu e Amanda äldst och dom andra e ganska mycke yngre än henne.. så dom tyckte det va dax o byta och det gör jag med. Vet inte riktigt när det blir. Det märker vi! :)

Men näe nu ska jag se lite på OS och sen ska jag snart i säng! E såååå trött! Men snälla hjälp mig vad jag ska göra med sommarjobbet!!!

söndag 14 februari 2010

Alla hjärtansdag idag.. Fira? Med vem?!?
Jag tyckte alltid att det va kul med alla hjärtansdag innan.. men nu känns det inte så roligt.. känner mig så ensam... Men men.. så e det.. Tanken va att mamma, Peter o kag skulle ut o äta.. men eftersom jag e så förkyld så antar jag att det inte blir nått heller.. vet inte om dom va så sugna på det från början heller.. men men.. strunt samma.. jag ska fira med mig själv...

Nu ska jag iallafall gå o hosta vidare.. Men jag mår faktiskt lite bättre idag.. mest hhostan.. hade behövt en ny snässpray.. men ikke att jag ger mig ut för att köpa det.. jag ska fortsätta min isolering här hemma och blir frisk... För jag vill bli FRISK NU!!!! Jag har vatt sjuk hur länge som helst nu... O jag hinner bara bli frisk sen så åker jag på nått annat.. suck..

lördag 13 februari 2010

Jag hostar snart ut mina lungor känns dte som.. inget trevligt alls.. snorar o hostar o huvuet bankar o halsen gör ont.. har så ont i bröstet nu oxå bara för att jag hostar så hela tiden.. Har vaknat flera gånger inatt o bara hostat o hostat o hostat..
Töserna e hos Micke.. saknar dom jättemycke! Men samtidigt e det skönt att få sova o vila hela dagarna så jag kan få en chans att bli frisk..
På måndag ska jag på en annan intervju på sjukhuset.. på närsjukvårde.. har inte riktigt koll på vad det e.. har mina aningar men inte riktigt 100.. men får jag på förlossningen så kommer jag lätt tacka ja till det!! hehe :) Men man måste juh ha en plan B om jag inte får på förlossningen..
Jag har 1000 saker att göra till skolan oxå.. jag får göra så mycke som det bara e möjligt här i sängen...
Nu ska jag försöka äta lite frukost..

fredag 12 februari 2010

Jag e helt slut nu... Jag e superförkyld och har feber o hostar.. Fattar inte.. jag hinner bara bli frisk en dag o sen e jag sjuk igen.. det tar hårt när man inte får va frisk o hinna återhämta sig... Amanda e oxå väldigt hostig och Emelie väldigt snorig.. Så dom sover ganska oroligt på nätterna.. det hjälper juh inte det heller.. Behöver juh verkligen sova.. men men.. Töserna ska till micke idag o sen ska jag sova.. hehe :) Det behövs verkligen...
Skulle vatt i skolan idag oxå, labbövningar.. men det gick bara inte.. jag va uppe vid 5 men det bara snurrade runt i huvet på mig så det va inte lönt.. Jag vill såklart slippa göra om saker o ting men va tusan jag åker inte iväg när jag mår riktigt pissigt.. tur jag har en massa ibumetin och nässpray hemma.. Jag hade bara behövt lite glass oxå.. så skönt för halsen med glass... jag kokte 2 liter nyponsoppa igår så det försökar jag få i mig... för nu vill jag bli FRISK!

Näe nu ska jag lägga mig o kolla på Karlsson på taket med töserna..
hej hej

måndag 8 februari 2010

Måndag och det är grått o trist idag.. men jag e utsövd idag! haha :) Emelie vaknade vid 1 tiden inatt och höll mig vaken i tre kvart men sen sov hon till 8.35! Så hellre att hon håller på så än att hon vaknar 3.30 och vägrar somna igen... Amanda vaknade oxå vid 1 och kom in till mig.. men hon somnade juh direkt igen.. Ja som sagt utsövd e jag iallfall.. o med det kommer att jag blir väldigt väldigt rastlös!!! Kanske det blir en runda till Familia i em.. får väl se vad som händer..

Ohjag vill så gärna hitta på nått till våren.. men min budget är juh väldigt väldigt tajt.. fan jag som hade så mycke tankar om vad jag o töserna skulle göra nu till våren o sommaren.. men allt sket sig när jag blev av med jobbet... Men jag känner fortfarande för en resa till Berlin.. Får väl se om jag kan få ihop pengar till det.. får väl hoppas på en bra skatteåterbäring! haha :)

E de nån som vet när man får skattebeskedet? Visst brukar dt komma nu i feb? Jag e så nyfiken haha :)

Näe nu ska jag göra lite lunch.. mos o korv! Vilken delikatess! haha :)

lördag 6 februari 2010

Helg igen... Jag e förkyld o lite småfebrig fram o tillbaka.. jag skulle ha vatt på en fest med ett par kursare, men eftersom jag inte mår så bra så blev det soffan o melodifestivalen istället....

Igår hade jag o Amanda en mamma/Amanda dag :) Helt underbart! Hon har länge sagt att hon vill göra nått med bara mamma.. hehe :) Så då får man ta tillfället i akt o göra det.. Vi lämnade Emelie hos mormor och sen åkte vi till Busfabriken! Amanda va väldigt försiktig först o ville inte rikgit leka.. men det tog inte så långt tid innan hon började springa runt o klättra! :) O åka på dom höga rutchkanorna! Det gjorde hon själv.. hon åkte före mig o innan jag hunnit ner hade hon sprungit runt o börjat klättra upp igen haha :) Vi va där i 2½ timme.. sen tog vi en runda till babyproffsen o köpte en stbräda till nya vagnen :) o Amanda hade pengar över sen födelsedagen.. som hon hade med sig.. Hon köpte en dator till sig :) Med nallepuh på :) Det va toppen!!!
Sen tog vi en runda till Ikea. När vi kom in där så ville Amanda leka i deras lekrum.. och ja det e klart nu har hon juh fyllt 3 så det va juh inga problem! HOn gick minsann in där o lekte. Efter 40 minuter så kallade dom i högtalarna efter mig haha :) Men när jag kom dit så va det inga problem.. hon hade frågat efter mig o hon som hade hand om dom visste att det va första gången hon va där inne så hon tog det säkre före det osäkra o kallade på mig hehe :)
Vi köpte en högstol till Emelie eftersom hon inte vill sitta i sin barnmatstol länge..
Efter Ikea körde vi till Wenche. Så roligt o träffa dom :)
O eftersom det va tänkt att jag skulle gå på fest idag så stannade töserna hos mormor under natten.. men när jag vaknade o inte alls kände mig bra så tyckte jag att jag kunde hämta hem barnen...
Nu sover barnen o jag sitter o kollar på melodifestivalen.. inte jätteimpad av sångerna direkt.. men men..

Näe nu ska jag slänga mig i soffan igen.. ha det gott :)

onsdag 3 februari 2010

Mina föreläsningar blev inställda idag.. Skönt på sätt o vis.. men samtidigt synd.. vi skulle på studiebesök på streilcentralen idag. Det hade vatt intressant. Men förhoppningsvis så kommer det bli senare..
Ja idag snöar det igen.. hehe :) Ja vi kan inte säga att vi inte haft en riktigt vinter iallfall :) Jag tycker det e rätt mysigt, men det hade juh kunnat komma i december istället.. men men.. det kan man inte styra över..
För ett par dagar sen så sökte jag en del sommarjobb bla på förlossningen i HBG. Och idag så ringde dom därifrån.Jag ska komma på intervju på tisdag. Ska bli jättekul! Jag hoppas verkligen att jag kan få jobba där till sommaren. Perfekt erfarenhet för mig..o se om jag vill jobba som BM sen kanske.. Så håll tummarna på tisdag! hehe :) Jag blev så förvånad när det ringde en kvinna från förlossningen.. jag fattade inte rikgigt vad som hände.. men det va väldigtkul och jag blev väldigt glad! :)

Nu ska jag ta och väcka Emelie.. hon får inte sova mer nu! hehe :)

tisdag 2 februari 2010

Idag blev det en väldigt tidig morron.. Emelie vaknade HALV FYRA!!!! Smilla väckte henne.. Smilla löper nu och hon går runt o skriker hela tiden.. Jag blir tokig på henne. O när Emelie vaknar så vägrar hon juh att somna om igen.. Fan jag e helt slut.. o klockan e bara 5.. snart e det dax att göra ve sig o gå iväg med barnen till dagis.. om en timme ska vi iväg.. Ska det fortsätta så här så kommer jag aldrig klara skolan. det e helt omöjligt.. Jag kan inte gå upp halv fyra för o sen va vaken och allert hela dan.. När jag kommer hem från skolan så måste jag läsa..men hur fan ska jag orka det?!?
Jag vill ta mig igenom skolan, men jag vet inte hur det ska gå till.. jag ångrar mer och mer att jag inte tog tag i det när jag började förra gången..
Dessutom e jag sjuk o det gör juh inte saken bättre precis.. min hals håller på att ta dö på mig.. o får jag inte sova så kommer det inte bli bättre... FAN VA TRÖTT JAG BLIR!!!