fredag 31 december 2010

GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!
Denna kvällen har vatt så mysig hittintills! :) Jag hoppas att det fortsätter så! Jag o töserna har ätit god mat! Och Amanda ser fram emot efterrätten, marängswiss (har ingen aning om hur det stavas men ni fattar vad jag menar). Emelie har sovit en stund i soffan nu på em så hon lär va vaken ett tag ikväll :) Men det gör inget, det får man vara när det e nyårsafton! Amanda brukar bli trött o somna.. men man vet aldrig.. hon ville iallfall att jag skulle väcka henne så hon kunde se raketerna :)
Näe nu ska jag sätta mig i soffan och mysa med mina små tjejer!!!
GOTT NYTT ÅR på er alla!!!
Kram Kram

onsdag 29 december 2010

Idag har jag vatt en runda i skolan.. Vi va fan den enda klassen där typ... Fattar inte varför man inte kan ha jullov som alla andra skolor.. jag e juh för tusan student.. då ska man ha jullov! haha :) Jag va sjukt omotovierad till att åka iväg idag... o dessutom hade Emelie feber imorse.. Amanda hade feber igår kväll... Så det e väl nått skit som springer omkring här... jag har ont i huvudet och värk i kroppen oxå.. kul... eller inte...

Imorron ska töserna hem till Micke en runda.. jag ska försöka plugga plugga plugga.. örk va jag e trött på att plugga! Men det ska in i huvudet så e det bara :)
Dom ska bara va där en stund i hälsa på.. sen kommer dom hem igen :)

Nyår ska vi fira hemma, helt ENSAMMA!!!! Oh det ska bli sååååå SKÖNT!!!! Jag vill bara sitta här hemma.. äta nån god mat, och bara finnas :) Jag tycker inte nyår är nått o fira speciellt.. töserna får va vakna om dom vill, dom kan sova i soffan o vakna o se raketerna o sen somna igen om dom vill.. Näe det ska bli en lugn o skön nyår för min del! :)

Näe nu ska jag försöka mysa med mina små töser innan dom ska sova.. men ha det så bra gott folk!

söndag 26 december 2010

Då va denna julen oxå över.
Lillejulafton åt vi lite julmat här hemma, jag o töserna. Vi satt i soffan och hade det så mysigt. Barnen gick i säng vid 19 tiden. Och Amanda hade lite svårt att somna.. Men tillslut så sov dom.
O julafton vaknade Amanda 5.30 och frågade om vi skulle gå upp! Me det va jag INTE så sugen på... Men lite TV så gick tiden. Jag fick iallfall sova till 7.30 sen fick jag pallra mig upp . O töserna hittade varsett paket under granen! Dom fick varsen film, Tomtetass och Toy story 3. Och så fick dom varsen målarbok o måla i :)
Så dom hade lite o sysselsätta sig mig.. Men när klockan va lite över 8 frågade Amanda om vi kunde äta lunch så vi kunde åka till conny! haha :) Hon ville bara åka dit så tomten kunde komma! :)
Men vid halv två åkte vi hemifrån! Vi firade jul hemma hos Gittan (Connys svärmor). Sofies brödrar va oxå där! OCh så Conny, Sofie och Filippa såklat :) Sofies pappa och mormor va oxå där! så det va fullt upp :)
Vi åt god julmat!!! Och när vi plockat undan och städat undan så kom TOMTEN!!! Emelie gick med Gittan och öppnade dörren när det knackade. Emelie blev så ställd! Hon fick ögon ögon som va stora som tefat! haha :) o sen kröp hon upp i soffan. Men hon följde med fram o tg emot sina paket. Tomten delade ut ett par paket och sen fick vi dela ut resten själva. Det va juh en del paket :) Barnen va överlyckliga! Ögonen lyste på dom! Jag hade oxå vatt snäll för jag fick minsann 3 paketer!!! :) Fast det va ingenting emot vad barnen fick! Dom fick en massa massa massa paket! hehe :)
Sen spelade vi vuxna julklappsspelet! Så roligt!!! O sen körde jag hem till mamma och Peter o sov där. Det va grymt halt på vägen hem men vi kom fram :)
Juldagen åkte vi hem vid lunchtid så töserna fick leka med alla sina julklappar! Jag tycker nästan juldagen e mysigar än julafton! hehe :) då leker barnen så fint med sina julklappar. Vi spelade spel som barnen hade fått i julklapp! Och blev förvånad över hur snabbt Amanda lärde sig reglerna i spelen! När jag sen diskade på em så hörde jag hur hon hjälpte Emelie att spela. Sååå härligt!

Ja jag behöver väl inte säga det, men jag har juh världens underbaraste små töser ;) Säger jag helt opartiskt såklart :)

fredag 24 december 2010

EN RIKTIGT GOD JUL på era allihopa!!!
Här började julafton redan klockan 5.30.. Amanda satte sig upp i sängen och o frågade om vi skulle gå upp nu. Nej sa jag väldigt trött.. jag hade ingen lust att gå upp så tidigt... Jag försökte med att det va mitt i natten... Men det köpte hon inte... men det va tecknat på TV så jag fick henne att ligga o titta på det :) Så jag kunde sova en stund till :)

Vid 7.30 kunde jag inte dra på det längre, då va det dax att gå upp. Amanda hittade 2 paket under granen. Konstigt sa hon dom va inte där igår... det va konstigt :) O när hon insåg att hon fick öppna det nu på morronen blev hon helt till sig :) Dom fick varsen film och varsen målarbok :) Så nu ser vi på filmen Tomtetass och töserna målar :)

Amanda vill åka till Conny nu..haha :) Hon vill bara att tomten ska komma ikväll :)

torsdag 23 december 2010

Lillejulafton!!!
Imorron är det minsann julafton!!! Både barnen och jag ser framemot det!! Jag älskar julafton!! Det e såååå mysigt!

Igår hade vi -20 grader ute! brrr kallt! DEt e väldigt ovanligt att det e så kallt här nere i Skåne.. Men idag så e det runt -4 grader o så snöar o blåser det! När det blåser så så e det minsann nästan kallare än när det va - 20!

Igår va vi hos min pappa och lämnade julklapp! Barnen fick som vanligt kinderägg och busade med morfar o Karin. O sen tog vi tåget hem igen! När barnen hade lagt sig på kvällen stekte jag julköttbullarna :) Och så slängde jag ihop chokladbiskvier och kärleksmums :) Gott gott gott o ha hemma :)

Idag va vi o handlde på förmiddagen, fakstikt väldigt lite folk.. o sen hem o städa :) det behövdes verkligen!!! O sen ville töserna baka pepparkakor, så det fick det bli. Jag gjorde rischoklad :) Gott gott gott!
Ikväll blir det Bingolotto o få hem den där miljonen till Cattis! :)
o en massa gotte blir det såklart då :)

Näe nu ska jag mysa med töserna!
GOD JUL på er alla!!!
Kram kram kram
PS Angelica får jag din bloggadress igen? :) Min dumma dator som bara stänger av sig o tar med sig all information :)

lördag 18 december 2010

Idag har det snöat mer eller mindre hela dan! Det e så fint! Härligt med snö nu på vintern! Jag tycker dock inte om när det snöar och blåser som det gjorde i torsdags.. då va det för allt för min del. Så jag ó töserna höll oss hemma :)

Igår hade vi HLR på skolan! Jag lämnade barnen på dagis 6.30. Vi va lite sena, så jag fick nästan slänga in dom på dagis. Usch kände mig som världens sämsta mamma.. Men deras fröken Hanna hann berätta att tomten minsann skulle komma och hälsa på på dagis :) Amanda tyckte det va spännande, medans Emelie tittade med stora ögon som mest sa nej nej nej! Hon e juh så rädd för tomten stackaren! Men det hade nog gått bra! :)
Och jag tog tåget till Halmstad som skulle gått klockan 7.13.. det kom istället 7.45.. suck.. o vi blev sena till skolan.. men det va juh nte vårt fel.. vi kan knappast ta ett tidigare tåg... När vi kom fram hade vi väldigt kul med HLR. det blir juh lite flamsigt när man ska blåsa i dom däc dockorna! haha :) Jag vet av erfarenhet att man INTE blir lika flamsig när man gör det på riktigt! Har juh gjort det 2 gånger på riktigt. Och då e man som sagt inte så flamsig.. då e man bara foluserad på vad som ska göras!
När vi va klara där så tog Rita hål i näsan på mig! Jag hade stor publik så jag kunde juh inte backa ur :) Jag va såååå nervös! OCh höll gårt i Mimmis hand! Och vilket antiklimax, det gjorde juh inte alls ont!!!! hahahah :) Det det blev sååååååå bra! Jag e så glad! Nu har jag läkepluppen i.. den e juh inte så fin.. den e lite stor, jag vill juh bara ha en liten liten miniplupp sen :) Men det måste juh läka nu i 4 veckor.. det ska nog gå bra!

Igår kväll vid 18.30 fick jag o mamma ett ryck att jag skulle åka dit, jag sprang till bussen som gick 19.15.(sista bussen) Och sen kom mamma och mötte mig i Höganäs. Vi gick en låååång runda. Så härligt väder! Och sen gick vi hem och spelade kort till klockan va 00.30! haha :) Jag åkte hem idag på eftermiddan. och sen har jag bara pluggat och pluggat!

Imorron kommer mina små älsklingar hem igen från deras pappa. Jag missunnar dom inte att va hos sin pappa eller deras pappa för den delen att ha dom över helgen men GUD vad jag saknar dom!!!!!! OCh visst jag behöver en helg när jag kan få sova hur länge jag vill och va vaken och göra precis vad jag vill om dagarna. Det behövs :) Men nu saknar jag mina älsklingar!

ooo på fredag e det jul! Det längtar jag oxå efter! Jag ska till skolan måndag och tisdag sen är det jullov :) Onsdag tänkte jag ta töserna med mig in till min pappa och lämna julklappar och torsdag tänkte jag baka pepparkakor med töserna :) Och sen e det fredag! Underbara julafton :)

Näe gott folk nu svamlar jag bara på så nu e det dax att hoppa i säng tror jag :)
Kram Kram på er alla!

tisdag 14 december 2010

Jag skrev ett låååångt inlägg härromdagen.. men så precis när jag tryckte publicera så tyckte mitt internet att det va dax och lägga ner så de försvann...

Jaha. vad har hänt.. jo det har varit väldigt mycke praktik praktik och praktik. Barne har fått flänga mellan mig, sin pappa och sin mormor.. och mitt samvete har vatt hemskt!!! Sista veckan va värst.. då sov jag i Halmstad mellan tisdag och torsdag och barnen va hos sin mormor.. Jag saknade dom så det va hemskt! på torsdagen hade vi examinationsseminarium, som jag dock inte kunde göra så bra, eftersom jag va så hes.. jag hade typ ingen röst alls.. hemskt va det.. juh mer jag försökte desstu värre blev det... Sofia fick tolka.. Men jag va där iallfall och jag försökte..
Och sen gick jag mina sista timmar på praktiken, och hade slutbedömning. Fick jättefina lovord av min handledare! Så det va kul! :) Och sen körde jag hem till mamma och framför allt till mina barn!!!

På kvällen/natten fick Amanda väldiga magsmärtor och vi fick rådet av 1177 att åka till barnakuten med henne.. men jag kändei nte riktogt att jag ville köra själv med henne.. hon får sitta själv i baksätet då eftersom mamma fick stanna med EMelie.. så jag ringde en ambulans. Och Amanda va väldigt tveksam till det hela, men ambulanskillarna va väldigt snälla. Hon fick en liten nalle som hon tycker väldigt mycke om :) Efter ett tag på akuten så gick det över.. tack och lov.. så halv två fick vi åka hem igen..
Men på fredagen va det tillbaka och jag åkte denna gågen till Ängelholms akut, där dom såg att hon hade en tempökning, vilket då antyder att det är nån slags inflammation i magen, men var visste man inte.. men eftersom hon inte skriker skyhögt när dom trycker på hennes mage så ville man avvakta.. jag skulle ha koll på henne och skulle hon få mer feber eller ha mer ont i magen skulle vi söka igen.. Hon säger fortfarande att hon har ont i magen men inte alls så som hon gjorde då.. hon låg verkligen dubbelvikt i kramper i magen.. stackars lilla tös!
Men skönt att det är över nu iallfall :)

I lördags hade vi julmat hemma hos mamma. min bror och syster va oxå där med sina familjer!Jättetrecvligt va det! :) Och gott med julmat!!! :)
Och in söndags blev jag minsann 27 år!!! Nu börjar man bli gammal!!! 30 närmar sig med stormsteg!! haha :) Näe jag bryr mig inte så mycke faktiskt :) Låt 30 komma!! Bring it on säger jag bara!!! :)

Idag har mina töser haft lucia på dagis. Först Amanda klockan 6.45! Och dessutom va det UTE!!! Härligt kallt!!! Det va supermysigt, men väldigt väldigt kallt!!! Amanda va så duktig! Hon stod fint och tittade... sjöng inte ett ord :) Men emn.. jag vet att hon kan alla dessa sångerna för hon sjunger dom här hemma..
Efter första lucia åkte vi hem och värmde oss och jag handlade och va hos frissan och klippte mig och gjorde slingor..
Och 15.45 va det dax för Emelies lucia! Hon fixade oxå det väldigt bra! Hon stod så fint, men sjöng dock inte.. men men.. Hon pratar juh inte så mycke heller.. så jag skulle bli väldigt snopen om hon hade börjat sjunga helt plötsligt :)

Näe ni nu ska jag sova.. jag ska sätta in lite bilder nån dag :)
Ha det så bra! Kram Kram

söndag 5 december 2010

Natten va en katastrof.. Emelie vaknade klockan 3 och hade kissat igenom sin blöja... hon har gjort det ett par gånger nu, men nu har jag köpt en större storlek, men hon kissar igenom den med... konstigt.. Ja jag bytte på henne och bytte lakan, men sen kunde hon inte somna om.. Hon va vaken till halv sex!!!! Och kvart i sex vaknade Amanda och ville gå ner! Tyvärr blev det juh att jag blev arg och sur på henne.. det va juh inte hennes fel.. men ja, det blev barnkanalen och så sov jag vidare till halv nio.. Sen fick jag allt pallra mig upp..

Vi åt frukost och sen satte vi oss bakade pepparkakor! Så mysigt!!! Det doftar så gott i hela lägenheten! Så härligt!!!! Vi bakade och bakade! Och lyssnade på julskiva! Och tittade på snön som föll! det kom en hel del!!! Det har snöat hela dan idag! Och det kommer fortfarande lite smått! Och enligt nån väderleksrapport så ska det snöa fram till onsdag! Då lär det bli en hel del snö!! Jag lovar att till nästa helg kommer snön smälta bort... då slutar jag nämligen min praktik! haha :) usch näe jah hoppas verkligen att snön får ligga kvar till jul nu! Barnen älskar detta vädret! Jag med om jag bara slipper pendla i den! Jag åker gärna tåg o kommer försent sen när det e skola igen, men köra bil e inte min grej i detta vädret! Inte åka heller, eller hur Sofia! hehe :)

Nu kommer snart mina töser hem igen! Ska försöka gör iordningen lite här hemma innan dom dyker upp! :)

lördag 4 december 2010

Veckan som gått har jag mest vatt på praktiken.. iallfall tisdag till fredag... Jag tog tåget upp till Halmstad i torsdags.. Det va verkligen spännande! Jag tänkte ta tåget som gick 12.13. O va på stationen i god tid eftersom jag behövde fylla på mitt kort och så.. när det va klart så väntade jag.. o väntade o väntade! När klockan va 12.20 hade dom fortfarande inte gett besked om att tåget va sent eller så.. ett par minuter senare sa dom att tåget va kvar i Malmö!! För nånting hade frösit! Jahapp.. tåget skulle bli kraftigt försenat och beräknades komma ungefär 13.25!!! Ja det kan man juh säga att det e kraftigt försenat!!! 1½ timme nästan!!!! O jag som skulle va på sjukhuset klockan 14 i Halmstad!!! Ja det va juh lite svårt.. Precis när jag skulle ringa praktiken så sa dom att det kom ett tåg från HBG som körde upp oss.. detta tåget beräknades komma 12.40.. och det gjorde det oxå, men sen blev vi stående på perrongen i Ängelholm i 10 minuter till för att vi inte va prioriterade! haha :) Ja jag säger då det! Men sen gick det faktiskt snabbt upp till Halmstad och jag hann i tid! Jag va där innan min handledare!!!
Sen sov jag över på praktiken! :) Och i fredags träffades Sofia, Rita och jag för o göra vårt arbete! Skönt att vi kom en bra bit på vägen!!!
O sen fick jag åka med Sofia hem :) Oxå skönt! Jag körde sen hem till mamma där töserna va! Hann och mysa lite med tjejerna innan dom skulle i säng och mamma och jag köpte pizza o åt!
Idag körde jag o töserna hem igen :) Skönt o komma hem! :) Vi tog upp alla lådorna med julsaker! Och tillomed julgranen kom upp!! Töserna tyckte det va riktigt kul och klä granen och sätta fram en massa jultomtar!!! Så nu e här så juligt och fint!!! Det e riktigt mysigt med julen!!! O jag kan inte fatta att det närmar sig med stormsteg!!! :)

Nästa vecka e sista veckan på praktiken! Ska bli skönt att komma tillbaka till skolan faktiskt!
När hörreni nu ska jag ta och mysa med mina tjejer ett tag!
Ha en skön helg alla!