måndag 31 januari 2011

Nu har jag blivit riktigt sjuk.. har fått halsfluss så det stänker om det!
Igår hade jag värsta migränanfallet på VÄLDIGT väldigt länge!!!! Mamma fick komma och hämta mig o töserna för jag klarade verkligen inte det själv... jag höll på att svimma i trappen där hemma.. inte speciellt smart...
Och idag vaknde jag med hemsk halsont, ringde VC i höganäs och där fick jag prata med den mest otrevliga sjuksköterskan som finns.. vet vem hon e o vet att hon inte har alla hemma.. När jag sa att jag misstänkte halsfluss fick jag vet att det kunde jag minsann inte veta!! Nä, visst men jag har halsfluss typ 100gånger/år, mina halsmandlar e hur stora som, helst med beläggning, jag har feber min inte förkyld, dessutom går det halsfluss på dagis.. UNDRA VAD DET E FÖR FEL PÅ MIG?!?!?!
Jag ringde iallfall den andra VC som finns här, och fick en tid direkt. När jag kom dit tittdae läkaren i halsen och sa direkt att det va halsfluss... hon tog halsprov plus stick i fingret som såklart visade på halsfluss!!!!!! Nämen WOW vilken chock va?!? Det kunde jag inte sjöälv lista ut!!!!!!!!!

Näe allihopa nu ska jag lägga mig igen.. detta e vad jag orkar va uppe.. ha det bra alla!

lördag 29 januari 2011

Lördag!!!
Och här e så tyst här hemma! Saknar mina små älsklingar! Men dom har det säkert bra hos sin pappa! Japp jag e en kontroll freak med mina barn! Jag vill helst veta hela tiden vad som händer..
Jag sitter och försöker plugga.. ligger lite efter eftersom jag vatt hemma med barnen i veckan.. måste försöka ta igen det! På tisdag e det dax för seminarium och då ska vi kunna detta relativt bra. Vi får ha våra anteckningar och böcker med oss, men vi ska iallafall känna igen läkemedlena och behandlingarna.. Men det tror jag att jag ska kunna.. eller hoppas iallfall..
Men denna kursen är väldigt intressant!
Oh förresten har jag skrivit här att jag klarade den andra tentan oxå? Jag klarade alltså båda tentorna som jag gjorde för ett tag sen!!! Så jäkla skönt och va färdig med dom!!!!
Ja ni nu ska jag slänga mig ner i mina underbara böcker igen! :) Får passa på o läsa nu när töserna e hos Micke.

fredag 28 januari 2011

Jaha då blev det fredag helt plötsligt!
Denna veckan har det vatt mycke kalasande! Min lilla tös har fyllt 4år!
Idag va första dagen för töserna på en vecka ungefär.. Amanda såg fram emot att gå på dagis! Jag va i skolan en runda, och sen hämta töserna p dagis, lämna Emelie hos Micke och iväg med Amanda till Höganäs. Och hennes första gympa :) Hon tyckte det va sååå kul! Hon fick prova och göra kullerbytta, hjula och hoppa i hoppgropen!!! Hoppgropen va en favorit :)
Min goa lilla tös!
Sen fick Amanda oxå åka till Micke :)

Näe nu ska jag slöa i soffan!

tisdag 25 januari 2011

GRATTIS min prinsessa på 4års dagen!

måndag 24 januari 2011

Idag för 4 år sedan låg jag på BB och va väldigt höggravid!!! Jag va stor som ett hus, och svullen precis överallt! vid denna tiden bråkade jag med en barnmorska! Surig tanta! Hon tog min TV!!! Jag ahde fått en TV eftersom jag helst skulle va på mitt rum och ligga så mycke som möjligt! Och ja, det kanske inte e så farligt att hon tog min tv, men när man e höggravid, och legat på sjukhus ett tag, då e tvn ens bästa vän! DEssutom började hon tjata om att jag inte lämnat min vita bricka.. hmm jag ahde redan legat inne ett par dagar då, och dom hade tatt en MASSA prover på mig hela tiden och då hade dom min vita bricka.. jaja.. jag ringde mamma och va sååå upprörd! Jag skulle hem dagen efter sa jag!! Halv åtta skulle mamma va där och inte en minut senare!!! MEN så blev det inte.. klockan 01 vaknade jag med värkar och sen föddes tösen min 11.48! Hela 2565g och 47cm lång! Mammas lilla tjej! Och nu e hon 4år!!! Kan inte fatta det! Idag springer hon runt och pratar och sjunger!
Och hon ska börja på gympa!!! Hon e sååå stolt! Hon börjar på fredag! Hon har fått börja i Höganäs gymnastikförening. Men hennes kusin Ebba går oxå i Lerberget fast hos en privat, och jag försökte ringa den ledaren och fråga om Amanda kunde börja där istället, men hon svarade tyvärr inte idag.. Men finns det inte plats där så får hon börja i Höganäs gymnastik förening.. jag mailade engelholmsgymnasterna, men dom svarar inte.. har försökt o ringa ett par gånger oxå men inget svar.. strunt samma.. jag har juh skånekort så jag o töserna åker gratis buss! Amanda fick juh lite pengar i födelsedagspresent igår, så vi gick ner till stan och hon köpte en gympadräkt, gympa påse, gympa skor och vattenflaska! Hon ser så framemot att få börja på gympa! Min stora tjej!!!
Annars så hostar o hostar Amanda! Jag får juh hoppas att hon e frisk till fredag så hon kan gå på gympan! Emelie e oxå lite små förkyld! Men hostar inte lika hemskt som Amanda..
Näe nu ska jag slänga mig i soffan ett tag!
Ha en skön kväll alla!

söndag 23 januari 2011

Idag har vi haft kalas hela långa dagen!
Först va det barnkalas mellan 11 och 13! Lagom långt! Amanda va så nöjd efter sitt kalas! Fast 2 kompisar va sjuka. Men det e sånt som händer! Vi får träffa dom en annan dag!
Vi åt korv och bröd och glass med chokladsås och strössel! Och sen fiskade barnen! Och det nappade friskt med godispåsar!!!!!!

Vid 15 va det dax för vuxenkalas! Där åt vi smörgåstårta, och sen en tårta! Gott gott gott!!
Amanda fick en massa fina presenter! Det va pengar, spel, tröjor, klämmor, borste, lera, pärlor, fingerfärg, set att måla tröjor! En massa fina saker som sgt!! Och hon va sååå glad för alla sina nya fina saker! Tack allihopa!!! Och pengarna ska vi åka upp till leksaksaffären nån dag och köpa nånting för! :) Och kanske ner till stan och köpa nått klädesplagg! :)

Emelie har vatt så duktig hela dagen, hon har varit utan blöjan och inte kissat på sig en enda gång! Fast det va så mycke barn och ståj här hemma! Hon gick på toa själv! Det fixar hon nu! Mammas stora lilla tjej!!!!! Japp jag e sååå stolt!

Snart ska töserna i säng. Imorron är det dagis och jag ska till skolan och ha grupparbete! :) Resten av kvällen ska jag spendera i soffan! Och sen ska jag tidigt i säng!
Ha en skön kväll allihopa!

lördag 15 januari 2011

Idag e det visst lördag.. jag tycker det e fredag men sån tur har jag inte... Jag fick faktiskt lite sovmorron av mina fina tjejer idag! Jag fick sova till 8! Men då gick töserna in på sitt rum och tittade på Pippi så jag kunde ligga kvar i sängen till 8.30! Sen fick vi allt pallra oss upp! :)
Töserna åt välling och lekte medans jag diskade upp. Det behövdes verkligen diska!!
Och vid halv tio tiden gick vi ut och mötte Micke. Barnen gick med honom hem och jag gick en runda ner till stan. DEls för att få lite extra luft och dels för att köpa ett kollegieblock inför nästa kurs!
När jag kom hem sen så satte jag mig med mitt arbete!!! Jag kom väl igång riktigt vid 12 tiden, och sen satt jag med det till klockan va 21.30!!! Jag missade tillomed Hipp Hipp vilket jag inte är så nöjd med! Men skitsamma! Jag blev klar med arbetet och det är inskickat och allt!!! Sååå skönt!
Nu ska jag lägga mig i soffan och bara finnas! Ska snart i säng.. blir ingen jättelång sovmorron imorron, ska vara hos Mona vid 10 för Tupperware party! :)
Ha en skön kväll alla!

fredag 14 januari 2011

Så mycke kraft man kan få från ett barn!!!
Hur mycke kraft det än går åt att ta hand om barnet så får man dubbelt tillbaka!!! Jag har vatt så trött idag! Men nu ikväll så satte sig mina töser i mitt knä och kramade mig och pussade mig! Och det e allt som behövs! Jag kände riktigt hur batterierna laddades med en massa ny energi!

Tack till mina helt underbara små flickor! Mamma älskar er över allt annat! GLÖM ALDRIG DET!
Igår fyllde mamma år! GRATTIS älskade mamma!!! Men jag va i skolan så länge igår så det kändes inte lönt att åka dit där då.. så idag tog vi bussen till Höganäs och hälsade på! Vi fick tårta, som Amanda tiggde till sig :)
Igår gjorde jag den andra tentan på kort tid! Denna gången i mikrobiologi. Det kändes OK med den tentan. Inte lika bra som Anatomi tentan men ändå så pass bra att jag blir grymt besviken om jag inte klarar den... Så håll tummarna allesammans!!!!

Töserna ska till Micke imorron. Och jag ska då sätta mig o göra arbete.. fyfan jag hatar arbete!!! Men det måste göras!

Jag har verkligen tappat all ork o energi.. jag e såååå hemskt trött! Jag kan sitta rakt upp och ner och sova.. När folk pratar med mig så orkar jag nästan inte svara.. det e hemskt och känna sig så trött... Tyvärr går det ut över barnen.. jag orkar inte med att dom bråkar med varandra, vilket dom gör stup i kvarten... känns som jag inte gör nått annat än skäller och skäller.. Jag hoppas att jag hinner vila upp mig i helgen.. töserna kommer hem på söndagkvällså jag har lite tid iallfall :) Skönt!

Näe hörreni nu ska jag slänga mig i soffan! Ha det så bra!

lördag 8 januari 2011

Så nu ska jag lägga in ett positibt inlägg! Det va lääääängesen sist! (som det va positivt alltså)

Jag gjorde min tenta i fredags!!! Och vet ni! Det kändes RIKTIGT bra!!!!!!! Jag hade sovit kasst på natten, men jag va pigg som en mört när klockan ringde 5.30! O så kollade jag skånetrafikens hemsida, och då visade det sig att 6 tåget va inställt!!! Shit shit shit tänkte jag! Jag skulle med 7 tåget, men tänkte har dom ställt in 6 tåget kan dom ställa in 7 tåget! Tro mig jag höll på att få ett sammanbrott!!! Men jag lugnade mig o tog mig till stationen och tåget va i tid! :) Helt underbart! Och som sagt det kändes riktigt riktigt bra! Jag har nog aldrig vatt så nervös för att skriva en tenta.. men det kändes som att jag kunde 90% av tentan, och dom jag inte va säker på skrev jag på ändå.. man kan alltid chansa! :) Och en av våra lärare har tillomed sagt att det e bättre och skriva nått än ingenting alls, för då kan han ge lite poäng för det iallfall. :) Så jag tror och hoppas att det gått bra! Verkligheten kommer verkligen slå mig hårt i ansiktet och det är så att jag inte klarat den!

Nu ska jag plugga för nästa tenta som e på torsdag! :) Det e bara och köra hårt! Eller hur?!?!

Imorron ska jag data min broder och Sofie och Pippisen på Ikea!!!
Ha en fortsatt skön lördagskväll!!! Kram på er alla!

onsdag 5 januari 2011

Nu vill jag bli av med denna förbaskade förkylning!!! Det e sååå jobbigt.. jag har ont i precis hela kroppen! Och så täppt i näsan hela tiden.. o huvudet och öronen dunkar.. Jag lovar mitt huvud väger 3 ton idag.. jag orkar knappt hålla upp det!!!

Dessutom känns det som jag har glömt precis allt inför fredag.. igår kändes det bra, men nu e det fan panik.. Jag vet det måste finnas nånstans där inne bland mina hjärnceller.. men i vilken?!?
Oh fick mail från läraren idag oxå.. det där förbaskade arbetet som vi skickat in typ 1000 gånger.. jag har lyckats skicka iväg den gamla versionen.. suck. så sista gången jag skickade in det så va det ingen rättning.. suck säger jag bara.. va fan håller jag på med?!?!? Hur svårt kan det vara och skicka in ett förbannde arbete rätt?!?! Stressad? Neh inte ett dugg...

Förlåt Sofia du fick allt innan.. jag va såååå trött.. Allt va bara så fel..

Min underbara mamma har hämtat hem töserna till sig.. så jag kan vila och läsa i lugn o ro.. TACK min underbara mamma! Jag vet fasen inte vad jag skulle göra utan henne!!! Hon är sååå bäst!!!!! Älskar dig mamma!

måndag 3 januari 2011

När ska denna förbaskade trötthet försvinna?!?!?
Jag vill sova, men går jag o lägger mig får jag panik för att jag inte pluggar.. om jag kuggar på fredag så kommer JAG bli så arg för att jag inte pluggade..
Jag MÅSTE MÅSTE MÅSTE klara det!!!
Detta gör att jag får fullständig panik! Jag tänker inte på nått annat än denna förbannade tenta! Allvarligt talat, när jag äter så tänker jag på att när jag tuggar så e det en mekanisk bearbetning, jag tänker när jag andas att nu drar dom yttre kostalmuskulaturen ut mina revben så att osv osv osv.. Jag håller på att bli knäpp!!!!
Så mycke energi som jag lagt på denna tenta.. jag bara MÅSTE klara det!

Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo så nu har jag klgat färdigt.. nu ska jag gå o plugga.. Hej hej!

söndag 2 januari 2011

Idag har jag o Amanda vatt på bio i Helsingborg! Emelie va hemma hos Micke under tiden... Amanda tyckte det va mysigt att det bara va hon och jag! Det tyckte jag med! Det behövs verkligen att bara ha en i tagen ibland! Vi såg på Sammys äventyr(tror jag den hette) Va inte den bästa tecknade film jag sett men helt OK.. Lite för mycke musik för barnen.. Amanda tröttnade när dom sjöng så mycke... men annars tyckte hon om den..

Efter filmen åkte vi hem till Micke och hämtade Emelie. Och sen gick vi hem! Det va verkligen snorhalt på vägen hem! Båda töserna gick som bambi på hal is.. haha :) Så till slut fick dom sitta i vagnen båda två! Jag och Amanda har bestämt att när hon fyllt 4 (som hon gör den 25e) så ska hon inte sitta i vagnen mer.. Så påminde jag Amanda om det när vi gick hem idag, så sa hon, ska vi inte gå nånstans när jag har fyllt 4 då? hahaha :) Hon e inte dum hon :)

När vi gick hem sen så tänkte jag oåp det där med nyårslöften.. finns många man borde.. som gå ner i vikt, börja träna och allt annat sånt.. men det kommer ajg inte hålla ändå.. så det e likabra o skita i det...
Men jag kom på 2 löften:

* Jag ska inte sätta så högra krav på mig själv!

* Jag ska vara noga med och ha fler mamma/Amanda mamma/Emelie dagar!! För det e så viktigt!!!

Nä nu vill mina töser ha välling sen ska dom i säng.. imorron är det dagis! :)
Ha det så bra !
usch idag mår jag inte bra... jag vill bara ligga i sängen och sova... men det vill inte mina barn.. har datorn i sängen nu.. Amanda vaknade vid 22 tiden så då tog jag datorn o gick upp i sängen o fortsatte mitt pluggande.. :)
Jag har så ont i halsen, och fryser och svettas har värk i varende led som finns.. huvudet dunkar så jag tror det exploderar vilken sekund som helst...

Jag fattar inte ens hur jag ska kunna ta mig ner för trapporna idag.. jag vill BARA sova! Oh jag som hade tänkt gå ner till stan o köpa hem lite mat och så.. o jag va så sugen på o åka till Ikea idag.. men det orkar jag inte heller.. tur jag inte sa nått till töserna!

blööörk så nu har jag klagat av mig.. så vet alla att det e sååååååå synd om mig ;)
Ha en bra dag på er alla! Hoppas ni klarat er från denna förkylning...

lördag 1 januari 2011

Ja då får vi tacka 2010 för det året och välkomna 2011!
Amanda va vaken igår och såg på raketerna inatt! Hon tyckte det va läskigt samtidigt som hon tyckte det va fint. Vi stannade inne och tittade ut genom fönstret! Det gick precis likabra det! Det blåste som bara den ute så jag va glad att hon inte ville gå ut! Idag e båda töserna trötta och gnälliga, och deras mamma e förkyld!!!! Jag har INTE tid och va sjuk nu!!! Jag måste måste måste plugga till tentan på fredag!!!! Om jag inte klarar den får jag inte gå vidare i termin 3!!! VA FAN GÖR JAG DÅ!??!!?!?!?! PANIK kan man lugnt säga att jag har nu!!!!!!!!!!!!
Och med gnälliga barn är det OMÖJLIGT att plugga... det skulle vatt juldagen istället för då lekte dom så fint med varandra och deras leksaker...

JAja näe jag måste slita mig från denna datorn och ta hand om en surig snart 4åring!!!! Ohhhh vilket humör den tjejen har!!!!!!!